Пт, 2024-03-29, 08:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 29 » Найкращий для серця осінній овоч
12:21
Найкращий для серця осінній овоч

Тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, лікарі рекомендують включати в раціон страви з гарбуза. Гарбуз - справжній “король овочів” за вмістом заліза.

За словами фахівців, в осінній сезон для підтримання функцій і зміцнення серця потрібно обов’язково включати в раціон страви з гарбуза, чиї корисні властивості просто неможливо переоцінити. Гарбуз вважають головним овочем для захисту від атеросклерозу – вбивці кровоносних судин: вживання його м’якоті і насіння покращує стан стінок судин, підвищуючи їх еластичність.

За рахунок багатого вмісту пектинових волокон гарбуз може стимулювати виведення з організму токсинів, надлишкового холестерину. Крім того, гарбуз відрізняється високими рівнями бета-каротин, вітаміну А.

Завдяки значному вмісту вітаміну А гарбуз покращує стан органів системи зору. Вкрай корисний гарбузовий сік: насичений калієм, він має здатність виводити зайву воду з організму і усувати набряки. Крім того, гарбузовий сік нормалізує роботу кишечника.

«Страви з гарбуза слід вживати тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, такими як гіпертонія, атеросклероз, недостатність кровообігу. Дуже корисний гарбуз і для людей, які хворі на гепатит, хронічний холецистит», – повідомили наукові фахівці.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1595 | Додав: adminA | Теги: овоч, осінь, гарбуз, серце | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]