Пт, 2024-03-29, 14:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Науковця, який брехав уряду про створення квантового комп'ютера засудили у США
13:01
Науковця, який брехав уряду про створення квантового комп'ютера засудили у США

 У США засудили вченого, який обманом чотири роки поспіль отримував держфінансування на проект створення квантового комп'ютера.

Колишнього наукового співробітника американської лабораторії Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) 44-річного Дарина Кініона засудили до 18-місячного ув'язнення і штрафу на 3,3 млн доларів. Фахівець визнав, що чотири роки поспіль подавав в Управління дослідних проектів Національної розвідки США Projects Activity (IARPA) підроблені результати досліджень за проектом квантового комп'ютера.

Кініон отримував фінансування з 2008 по 2012 роки, на ці кошти він мав спроектувати, створити і протестувати компоненти квантового комп'ютера на майданчику LLNL. Замість цього він презентував уряду підроблені дані, фальсифікував звіти про свою роботу.

Кініон навіть намагався підробляти маркування на посилках Federal Express (в посилках він відсилав IARPA компоненти комп'ютера), а під час візиту до лабораторії колег-науковців провів навіть цілу "псевдодемонстрацію" роботи комп'ютера.

Його звинуватили у шахрайстві в березні цього року, він визнав себе винним і почне відбувати покарання з 26 січня наступного року.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1890 | Додав: adminA | Теги: У США засудили науковця, який брехав уряду про створення ква | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]