Чт, 2024-03-28, 13:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 5 » Не гірше кави бадьорять такі оздоровчих напої: список
10:47
Не гірше кави бадьорять такі оздоровчих напої: список

Мільйони людей по всьому світу щоденно починають свій день з чашки запашної кави, але медики нагадують, що засвоєння кофеїну залежить від індивідуальних особливостей організму і до того ж пов’язане з протипоказаннями. У деяких кофеїн метаболізується таким чином, що через деякий час після вживання напою виникає відчуття сильної втоми і сонливості.

Якщо через годину-другу після випитої кави починає хилити в сон і виникає фізична слабкість, можливо, для підтримки тонусу вам краще вибирати інший напій.

Величезна кількість людей не уявляє свій ранок без ароматного кавового напою. Проте, у нього є багато протипоказань і захоплюватися ним не варто. Зокрема, наукові фахівці радять пити імбирний чай: за їх словами, тонізуючий ефект такого чаю триваліший, ніж у кави. Крім того, імбирний чай зміцнює імунну систему, покращує кровообіг і обмін речовин.

Також добре бадьорить і підсилює працездатність чай з жасмином. Будучи хорошим прототипом кави, чай з жасмином ще й активізує процес очищення від токсинів, зазначили фахівці.

Ще один напій, здатний замінити собою каву в плані фізіологічного тонусу – це тепла (важливо, що саме тепла) вода з медом і лимоном. Крім ефекту бадьорості цей напій також корисний для зміцнення імунітету.

Чудовий напій какао: містить антиоксиданти, покращує стан судин і серцевого м’язу і підтримує енергійність не гірше кофеїну. Цей напій калорійний, але невелика чашка какао в день не зашкодить. Не варто забувати і про цикорій, відмінний замінник кави для людей з надмірною чутливістю до кофеїну.

Крім того, для профілактики фізичної втоми і млявості корисний гранатовий сік. Цей напій багатий вітамінами і мінералами, що активують кровообіг – магнієм, калієм, кальцієм, фосфором. Для ясності розуму і високих когнітивних функцій те, що треба.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1572 | Додав: adminA | Теги: жасмин, оздоровчий, сік, Бадьорість, какао, напій, Гранат, чай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]