Сб, 2024-04-20, 15:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 22 » Не визнавати анексії Криму і порадив 25 реформ пообіцяв Порошенку прем'єр Туреччини
17:10
Не визнавати анексії Криму і порадив 25 реформ пообіцяв Порошенку прем'єр Туреччини

 Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу висловив підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Про це він заявив 21 січня під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Територіальна цілісність та суверенітет України важливі не лише для вас, а й для всього світу", - сказав Давутоглу. Він також наголосив, що Туреччина не визнає анексії Криму. Давутоглу вважає, що Україна та її стабільність є ключовими для чорноморського регіону.

В свою чергу, Порошенко закликав до спільних зусиль у питаннях забезпечення регіональної безпеки. Він висловив занепокоєння станом дотримання прав кримськотатарського народу.

"Сьогодні кримські татари перебувають під величезним тиском та потребують підтримки", - сказав президент.

В свою чергу, Ахмет Давутоглу зауважив, що питання Криму потрібно завжди тримати на порядку денному.

Співрозмовники обговорили активізацію двостороннього співробітництва, зокрема у військово-технічній сфері та енергетичному секторі. Турецький прем’єр запропонував Україні скористатися досвідом реформ, які його країна провела у 25 секторах економіки.

Також йшлося про фінансову допомогу Україні в рамках співпраці з МВФ та турецькі інвестиції в українську економіку. Петро Порошенко та Ахмет Давутоглу домовились, що міністри фінансів та енергетики обох країн зустрінуться найближчим часом для подальшої взаємодії.

Раніше в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі президент України провів зустрічі з прем'єром Китаю та директором-розпорядником МВФ.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1977 | Додав: admin | Теги: реформа, прем'єр, Порошенко, Туреччина, Крим, анексія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]