Вт, 2024-04-23, 08:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Червень » 24 » Незважаючи на борг ТЕЦ Київенерго повертають газ,
12:10
Незважаючи на борг ТЕЦ Київенерго повертають газ,

ПАТ "Укртрансгаз" зняло обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6, які були введені раніше через систематичну несплату за послуги транспортування газу та накопичення боргів. Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"Наразі філія УМГ "Київтрансгаз" здійснила усі необхідні підготовчі роботи для відновлення транспортування природного газу для потреб ТЕЦ-6 у повному обсязі та очікує підтвердження від ПАТ "Київгаз" та споживача про готовність приймати природний газ", – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що "Укртрансгаз" погодився поновити газопостачання, хоча із 61 млн грн боргу за транспортування газу для виробництва електроенергії наразі до "Укртрансгазу" надійшло лише 20 млн грн.

"Загальна заборгованість ПАТ "Київенерго" перед Укртрансгазом за послуги транспортування становить близько 330 млн грн. Це майже половина заборгованості усіх виробників теплової енергії України перед Укртрансгазом", – наголосили у "Нафтогазі".

Крім того, у "Нафтогазі" зазначили, що 23 червня Київська міська держадміністрація надіслала до "Укртрансгазу" листа, яким гарантувала контроль за виконанням "Київенерго" у строк до 30 червня своїх зобов’язань щодо погашення заборгованості перед Укртрансгазом у сумі 41 млн грн.

"Нафтогаз підтримав зняття обмежень на транспортування газу до ТЕЦ Київенерго, незважаючи на суттєві ризики неповернення заборгованості. Разом з цим, якщо зобов’язання "Київенерго" з виплати заборгованості до 30 червня не будуть виконані, газопостачання до ТЕЦ Київенерго може бути знову обмежено", – заявили у НАК "Нафтогаз України" .

У компанії нагадали, що "Київенерго" заборгувало "Нафтогазу" ще приблизно 4,3 млрд грн за вже поставлений газ і є найбільшим боржником компанії.

Зауважимо, раніше у "Київенерго" заявили про відключення від гарячого водопостачання мешканців чотирьох районів Києва, мотивуючи це накопиченими державою та споживачами боргами за послуги теплопостачання (опалення та гаряче водопостачання), через що "Київтрансгаз" припинив газопостачання столичної ТЕЦ-6.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1851 | Додав: adminA | Теги: газ, Київенерго, ТЕЦ, борг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]