Чт, 2024-04-25, 21:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » Нове джерело білка знайшли фінські вчені
15:52
Нове джерело білка знайшли фінські вчені

Скандинавські дослідники природних ресурсів запропонували використовувати тирсу в боротьбі з голодом на Землі. Повідомляє AgroSmart.

Так, вчені з Фінського інституту природних ресурсів запропонували використовувати в якості джерела їжі деревну тирсу, величезні обсяги яких в даний час йдуть як відходи деревообробки на лісопилках.

За їх розрахунками, до 2050 року число голодуючих жителів Землі зросте приблизно на 2 млрд в порівнянні з сьогоднішнім днем. Недолік продуктів харчування буде зростати у зв’язку зі зменшенням кількості орних земель. У той же час фінські лісопилки щорічно виробляють близько 3,3 мільйона кубометрів тирси. Велика їх частина використовується для виробництва целюлози і вироблення електроенергії, проте значна частина накопичується у вигляді відходів і просто згниває.

Ці дві проблеми вирішили об’єднати фінські дослідники. Група вчених під керівництвом Рісто Корпінен з Фінського інституту природних ресурсів розробила проект під назвою MonoCell з виробництва високоякісного одноклітинного білка з тирси. Вчені стверджують, що цей білок можна ефективно використовувати, зокрема, в якості корму для риби в промислових масштабах, відзначається на офіційному сайті Фінського інституту природних ресурсів.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1720 | Додав: adminA | Теги: Джерело, фіни, Білок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]