Чт, 2024-03-28, 20:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 3 » Новий спосіб очищення води запустили в Києві
17:43
Новий спосіб очищення води запустили в Києві

У Києві розпочали впровадження нової системи очищення води. Про це 3 червня заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації першого етапу проекту "Питна вода з-під крану" на Оболоні, повідомляє прес-служба політика.

"Ми запроваджуємо систему європейської технології очищення води у Києві. Відмовляємося від застарілих методів очищення води хлором, який є небезпечною речовиною", - сказав Кличко.

Він зауважив, що станція "Оболонь-2", на якій запровадили нову технологію, забезпечує водою 20% жителів Оболоні.

"Наступний етап – повне забезпечення питною водою мешканців Оболонського району, а також Деснянського і Голосіївського", - заявив мер.

За словами Кличка, програма зі "впровадження питної води" у трьох районах столиці розрахована на 2 роки. У подальшому проект пошириться на всі райони Києва.

Кличко наголосив, що на цей проект з бюджету Києва не було витрачено ні копійки, бо він інвестиційний, а це значить, що тариф на воду не зміниться.

Мер на камери випив склянку води з-під крану, очищеної за новою технологією, і відзначив, що вона нічим не відрізняється від бутильованої.

"Вода без запаху і присмаку. Не відчуваю різниці між бутильованою і цією водою", - зазначив Кличко.

Довідка

У 2015 році на насосній водопровідній станції "Оболонь-2" відбулася реконструкція вузла знезараження води. Наразі знезараження води відбувається сумішшю оксидантів REDOlyt.

Суть процесу полягає в тому, що розчин харчової солі за допомогою мембранного електролізера розщеплюється і утворюється суміш оксидантів. Оксиданти транспортуються через водний розчин, утворюючи REDOlyt.

Це безпечний розчин для дезінфекції води: він знищує бактерії, віруси, мікроорганізми та гриби. REDOlyt є безпечною речовиною з високим ефектом знезараження.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11038 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]