Пт, 2024-03-29, 11:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Листопад » 28 » Нового президента обрав Світовий конгрес українців
20:16
Нового президента обрав Світовий конгрес українців

До призначення на посаду Павло Грод тричі очолював Конгрес українців Канади. Павло Грод змінив Євгена Чолія на посаді президента Світового конгресу українців (СКУ) – неприбуткової організації, яка координує діяльність усіх об’єднань українців за кордоном, пише Експрес-онлайн.

Що відомо про нового очільника СКУ?

46-річний Павло Грод — із Торонто. Народився у сім'ї емігрантів, яких доля різними шляхами закинула до Канади та звела тут. Навчався у Торонтонському університеті та у бізнес-школі. Здобув освіту бакалавра політичних наук, бакалавра права та магістра ділового адміністрування.

Рано долучився до участі в українських молодіжних організаціях, зокрема у Спілці української молоді (СУМ). Під час навчання в університеті Торонто був активним членом не лише СУМ, а й Студентського клубу, згодом очолив цю організацію. Зацікавлював канадське студентство українського походження подіями в нашій державі, пояснював, що Україна – не Росія. Завдяки його зусиллям об’єднались українські студентські організації світу і провели свій перший форум в Україні.

Через Союз українських студентів Канади (СУСК) упродовж року здійснював роботу у Верховній Раді України. Повернувшись до Канади, працював спершу в інвестиційно-банківській компанії CIBC World markets, потім – в одній з найбільших юридичних фірм Канади – Gowling Lafleur Henderson. Оскільки професійна діяльність пана Грода була пов’язана з енергетикою і він бачив великі перспективи в цій галузі, то обрав цю сферу для власного бізнесу.

У 36 років Павло Грод став головою Конгресу українців Канади (КУК). До цієї посади, на якій перебував три терміни поспіль, ішов послідовно. Ще коли був головою Союзу українських студентів Канади у Торонто, вивчав роботу КУК. Згодом став радником голови цієї організації, а через деякий час - заступником голови Ради директорів конгресу.

Павло Грод як голова Конгресу українців Канади зустрічався із багатьма відомими і вагомими державниками країни, мав великий вплив на формування зовнішньої політики Канади щодо України. У березні 2013 року, за версією оттавського видання Embassy Magazine, увійшов до переліку 80 осіб, які мають вплив на зовнішню політику Канади.

У листопаді 2013 року, після зміни політичного курсу України та початку Євромайдану, за наполяганням КУК було скасовано офіційну зустріч канадських урядовців із тодішнім головою ВРУ, депутатом-регіоналом Володимиром Рибаком.

Під час Революції Гідності Павло Грод відвідував Україну у складі урядових делегацій, метою візитів яких було засвідчити підтримку євроінтеграційного курсу України. З початком військової агресії Росії проти України ініціював та підтримував численні громадські ініціативи щодо реформування української армії, реабілітації поранених, облаштування біженців, допомоги сім'ям загиблих українських патріотів. Закликав Оттаву очолити миротворчу місію ООН на Донбасі. Докладав зусиль для того, щоби Захід надав Україні озброєння.

Одружений, виховує чотирьох дітей.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1567 | Додав: adminA | Теги: конгрес, світовий, президент, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]