Пт, 2024-03-29, 04:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 11 » Обама і Клінтон потрапили під хвилю критики після ядерного випробування КНДР
10:02
Обама і Клінтон потрапили під хвилю критики після ядерного випробування КНДР

Чинний президент США Барак Обама і колишній держсекретар Хілларі Клінтон потрапили під хвилю критики після чергових випробувань ядерного пристрою КНДР. Про це пише РБК з посиланням на видання Politico.

На думку політичних супротивників діючої адміністрації, в даний час у розпорядженні Обами є достатньо важелів, щоб покарати ті компанії, в першу чергу китайські, які співпрацюють з КНДР.

Як заявив спікер Конгресу Пол Райан, Обама повинен був негайно використати надані йому раніше цього року повноваження по введенню санкцій проти тих, хто співпрацює з Північною Кореєю. Райан вважає, що президент США не наважується застосувати санкції проти китайських компаній, при цьому він назвав Пекін головним спонсором і торговим партнером Пхеньяну.

Штаб кандидата від республіканців Дональда Трампа виступив із заявою, в якій звинуватив кандидата від демократів Хілларі Клінтон у ядерних випробуваннях Пхеньяну.

"Сьогодні оголосили, що Північна Корея провела своє чергове ядерне випробування — четверте за рахунком з моменту, коли стала держсекретарем Хілларі Клінтон. Це ще одна гігантська невдача невдалого держсекретаря. Вона зазнала невдачі", — говорилося в заяві.

Сама Клінтон заявила в п'ятницю, 9 вересня, що має намір посилити санкції проти КНДР у додавання до тих санкцій, які вже ввела або запропонувала ввести адміністрація Барака Обами.

Як повідомлялося, вчора вночі, 9 вересня, Північна Корея уп’яте провела підземне випробування ядерної боєголовки. За оцінками експертів, судячи із підземних поштовхів, сила вибуху становила 20-30 кілотонн, що в кілька разів більше, ніж потужність попередніх північнокорейських боєголовок.

Як стало відомо, ООН готує нові санкції проти КНДР після того, як та провела ядерне випробування.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1755 | Додав: adminA | Теги: критика, обама, ядерне випробування кндр, клінтон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]