Чт, 2024-03-28, 17:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 24 » Оборонний бюджет США із 350 млн доларів допомоги Україні підписав Обама
13:54
Оборонний бюджет США із 350 млн доларів допомоги Україні підписав Обама

 Президент США Барак Обама підписав бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони, де безпекова допомога Україні збільшена до 350 млн. дол. Про це повідомляє посольство України в США.

Кошторис безпекової допомоги Україні у бюджетному році 2017 збільшено, порівняно із 300 млн. дол. США, закладеними у аналогічному документі на 2016 р.

Документом передбачено надати кошти для безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних оборонних видів озброєнь. Перелік видів допомоги розширено включенням засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ.

Як повідомлялось, документ забороняє виділяти кошти на військову співпрацю з Росією доти, поки Конгресу не представлять докази того, що Росія звільнила окуповану територію України і припинила агресивні дії, які загрожують суверенітету і територіальної цілісності України і країн-членів НАТО.

Законопроект також забороняє Пентагону здійснювати будь-які дії, які можуть означати визнання російського суверенітету в Криму.

У військовому бюджеті вказується, що це положення може бути змінено за рішенням міністра оборони, державного секретаря, який буде направлено у відповідні комітети Конгресу. Умовою для зняття обмежень названо припинення Росією окупації української території і дій, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів НАТО.

Також документ вимагає від Росії дотримання Мінських угод, що передбачають припинення вогню на сході України. У бюджеті обмовляється, що обмеження не стосуються угод, укладених урядом США з питань про контроль за озброєнням, забезпечення військової операції в Афганістані.

Також обмеження не стосуються військових баз Росії в Автономній Республіці Крим, наявність яких передбачено договором від 1997 року про умови розміщення Чорноморського флоту на території України. Однак підкреслюється, що ніякі кошти Пентагону не можуть спрямовуватися на цілі, які якимось чином будуть означати визнання російського суверенітету над окупованим Кримом.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1813 | Додав: adminA | Теги: україна, обама, оборонний бюджет, Допомога, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]