Чт, 2024-03-28, 14:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Березень » 9 » Одноголосно ухвалив заяву з вимогою звільнити Надію Савченко польський Сейм. ФОТО
19:53
Одноголосно ухвалив заяву з вимогою звільнити Надію Савченко польський Сейм. ФОТО

Сейм Польщі глибоко занепокоєний станом здоров’я української льотчиці Надії Савченко, яка напередодні оголосила сухе голодування.

Представники усіх парламентських фракцій підтримали заяву, в якій звернулися до російської влади.

«Сейм Республіки Польща разом із міжнародною громадськістю рішуче вимагає від Росії негайно звільнити ув’язнену громадянку України Надію Савченко», – сказано в документі.

У заяві наголошується, що процес Надії Савченко в російському суді – це яскравий приклад порушення базових прав людини.

Польські політики нагадують, що Савченко є делегатом Парламентської асамблеї Ради Європи і користується міжнародним імунітетом, який гарантує їй особисту недоторканість.

«Російська Федерація ратифікувала Статут Ради Європи у 1996 році і з того часу зобов’язана дотримуватися гарантій, які виникають з цього статуту, а також Конвенції про захист прав людини і основних свобод», – зазначили польські політики.

Сейм також закликав негайно звільнити всіх нелегально затриманих на українській території та вивезених у Росію громадян України.

«Вони чинили опір анексії Криму та збройній агресії Російської Федерації. За це їх, безпідставно звинувачених, кинули до в’язниць», – написано в документі.

У своїй заяві польські політики нагадали Росії, що вона як підписант Мінських угод зобов’язалася звільнити й обміняти всіх незаконно ув’язнених заручників.

Текст заяви про солідарність з Надією Савченко усі депутати Сейму слухали стоячи.

В українських містах відбуваються акції солідарності з Надією Савченко із закликами до Росії звільнити її. Крім того, акції відбуваються за кордоном, зокрема у Москві і в Мінську.

9 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії оголосив, що вирок Савченко буде винесений 21–22 березня. Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в суді 9 березня і вкотре заявити про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1876 | Додав: adminA | Теги: вимога звільнити Надію Савченко, польський Сейм, Заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]