Чт, 2024-03-28, 12:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 6 » Оголошено програму заходів з нагоди Дня пам'яті та Дня Перемоги
13:13
Оголошено програму заходів з нагоди Дня пам'яті та Дня Перемоги

В Україні заплановано ряд заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повідомив заступник глави адміністрації президента Ростислав Павленко.

"Україна в цьому році вперше разом з іншими демократичними державами відзначатиме 70-у річницю перемоги над нацизмом у Європі в форматі, який традиційний для європейських демократичних держав. 8 травня - День пам'яті та примирення, 9 травня - День Перемоги і 2 вересня будемо відзначати 70-ту річницю завершення Другої світової війни", - повідомив він на брифінгу в середу, 6 травня, в Києві.

За словами заступника глави адміністрації президента, заплановано низку заходів, частина з яких вже проходить.

Павленко зазначив, що 8 травня відбудеться урочисте засідання українського парламенту за участю президента Петра Порошенка.

На другу половину дня заплановані основні заходи, які будуть концентруватися навколо Музею Великої Вітчизняної війни в Києві.

"З 22.00 початок офіційної частини заходу, включаючи виступ президента, творча програма "Голосу героїв". В 23.01 – акція "Перша хвилина миру", - сказав він.

Що стосується 9 травня, то в цей день на Хрещатику з 9.00 плануються громадські заходи, а офіційні заходи розпочнуться з 11.00.

"О 11.00 відбудеться покладання квітів президентом України в Парку Слави, з 11.15 - марш військових оркестрів від Площі Слави до Музею Великої Вітчизняної війни, в 11.30 - присяга 500 новобранців на площі біля музею в присутності президента України", - сказав Павленко.

Крім того, за його словами, відбудеться концерт, а ввечері 9 травня парки Києва перетворяться на місця виступів військових оркестрів.

"Зокрема, Голосіївський парк перетвориться на годину в парк Литви, де оркестр з Литви буде виконувати свої композиції, Маріїнський парк - парк Польщі, парк Шевченка - на парк Йорданії, парк Перемоги - в парк Сербії і парк Гришко - в парк Естонії", - сказав він.

Завершить цей комплекс заходів показ 11 травня по всіх каналах країни документального фільму "Аеропорт" про "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт.

Він також поінформував, що заходи безпеки в ці дні будуть посилені.

У свою чергу ведучий Євромайдану Євген Нищук зазначив, що, зокрема, на Хрещатику відбудеться великий волонтерський флеш-моб, учасники якого викладуть напис "Пам`ятаємо - 1939-1945 рік - Перемагаємо" від Бессарабської до Європейської площі.

Планується, що з 6 години ранку студенти та волонтери будуть викладати цей напис з білих поштових скриньок, частину з яких, за задумом, протягом дня всі бажаючі зможуть наповнювати гуманітарною допомогою для сходу України.

У той же час військового параду на Хрещатику не буде, оскільки "Україна практично у стані війни, і всі наші танки, і вся наша зброя повинні бути на сході", підкреслив Нищук.

Нагадаємо, Верховна Рада визначила святкування 9 травня як Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 8 травня - як Дня пам'яті і примирення.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що символом Перемоги буде червоний мак, який був вперше використаний в Україні в 2014 році.

А президент України Петро Порошенко заснував президентську відзнаку – ювілейну медаль "70 років Перемоги над нацизмом".

Нагадаємо, 1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вчергове пригрозив наступом на Україну.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод .

За даними розвідки, аби перейти у наступ, ватажки терористів готують масштабну криваву провокацію: у День перемоги, 9 травня, бойовики мають намір розстріляти мирну демонстрацію в Донецьку.

Відомо, що окупанти створюють на Маріупольскому напрямку потужний "ударний кулак" з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис особового складу.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 11108 | Додав: abel | Теги: День Перемоги, День пам'яті, Програму заходів Дня пам'яті, Програму заходів Дня Перемоги, заходи до Дня Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]