Пт, 2024-03-29, 09:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Онлайн-кінотеатр FS.TO закрила кіберполіція
13:45
Онлайн-кінотеатр FS.TO закрила кіберполіція

  Департамент кіберполіції Національної поліції України закрив популярний онлайн-ресурс FS.TO.

У повідомленні зазначається, що була припинена робота групи "піратських онлайн-кінотеатрів", в яку входили ресурси FS.TO, BRB.TO, FS.UA та CXZ.TO.

Як зазначається, обшук проводився в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.176 (порушення авторських і суміжних прав) УКУ. Обшуки проводилися в офісах, дата-центрах, а також будинках фігурантів провадження.

Справу порушено за зверненням правовласників з Американської асоціації кінокомпаній і низки українських компаній. Вони заявили про збитки в розмірі близько 5 млн грн.

Згідно з повідомленням, кіберполіція буде моніторити появу FS.TO під іншим доменним ім'ям.

Редакції підтвердили дані про закриття сайту в Асоціації правовласників УАА. За словами її голови Володимира Ілінга, УАА неодноразово подавала скарги на порушення авторських прав цим ресурсом.

"Ми зверталися і до адміністрації сайту з вимогою видалити посилання на контент, але посилання з'являлися буквально через кілька годин. Ми неодноразово зверталися і до правоохоронних органів, але сайт постійно міняв домен, місце розташування - нібито знаходився не в Україні, хоча за нашими даними, їхні сервери весь час були тут, як і власники", - зазначив він.

Наприкінці минулого року УАА вкотре подала заяву про порушення в роботі сайту, і поліція після перевірок почала розслідування, яке і привело до визначення місця розташування серверів FS.TO.

"Судова перспектива цієї справи поки що незрозуміла, за минулий рік не було жодного вироку в справі про порушення авторських прав в інтернеті. Не хотілося б, щоб сайт відновив роботу під іншим ім'ям. Але в цілому, його закриття - це позитивний крок", - зазначає глава асоціації.

Відомо, що під час розслідування затримано 19 осіб, причетних до створення ресурсу, які адміністрували і наповнювали сайт контентом. Реакція ж останніх не забарилась - автори ресурсу обіцяють поновити його роботу найближчим часом.

Загалом це не вперше, коли FS.TO йде в офлайн. У жовтні 2013 року міліція вилучила сервери онлайн-ресурсу під час розслідування за скаргою Української антипіратської асоціації (УАА).

Зазначимо, у 2013-му Україна очолила "Список 301", куди входять країни з найвищим рівнем піратства у світі.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1942 | Додав: adminA | Теги: FS.TO, онлайн-кінотеатр, кіберполіція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]