Чт, 2024-03-28, 13:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 15 » Особисті дані всіх користувачів Google передає поліції
09:23
Особисті дані всіх користувачів Google передає поліції

Хоч сама компанія Google і стверджує, що вона вкрай відповідально ставиться до безпеки особистих даних користувачів, проте насправді це не так. 14 квітня 2019 року, авторитетне видання New York Times опублікувало викриває статтю з інформацією про те, що вже багато років поспіль «пошуковий гігант» співпрацює з правоохоронними органами. У публікації йдеться про такі в США, але цілком собі очевидно, що мова може йти і про поліцію в інших країнах світу, в тому числі в Україні та Росії.

Повідомляється, що компанія Google отримує близько 180 запитів в тиждень від поліції США, на підставі яких "пошуковий гігант" передає правоохоронним органам всі запитувані дані. Робиться це звичайно ж за спеціальним ордену, виданим уповноваженою особою. В інтерв’ю журналістам «пошуковий гігант» відмовився підтверджувати або спростовувати цю інформацію, вирішивши зберегти мовчання. Відзначається, що стеження за користувачами ведеться за допомогою функції "Історія місцезнаходжень".

Всі дані з цієї історії, судячи з усього, передаються на сервери Google за запитом компанії, а вона, в свою чергу, надає їх поліції. Робиться це все для того, щоб знайти і затримати підозрюваного в скоєнні того чи іншого злочину. Іноді правоохоронні органи вимагають надати список всіх смартфонів, що знаходяться в певному районі в конкретний інтервал часу. Такі запити "пошуковий гігант" також схвалює і передає всі відомості, які потрібні співробітникам поліції.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1548 | Додав: adminA | Теги: особисті, користувач, поліція, дані, Google | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]