Чт, 2024-04-18, 12:13
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 8 » Паралімпійські ігри-2016 стартували у Ріо-де-Жанейро
09:28
Паралімпійські ігри-2016 стартували у Ріо-де-Жанейро

Літні Паралімпійські ігри офіційно розпочалися на стадіоні "Маракана" в Ріо-де-Жанейро з яскравої церемонії відкриття. Організатори заходу ставили перед собою мету кинути виклик стереотипам і відобразити енергію паралімпійського співтовариства.

В ході церемонії президент Бразилії Мішел Темер оголосив Паралімпійські ігри 2016 року відкритими. При цьому, коли він виступав, його кілька разів освистала публіка на трибунах, що стало віддзеркаленням політичної кризи в країні.

Вогонь Паралімпійських ігор 2016 року запалив шестиразовий чемпіон Паралімпіад у плаванні бразилець Клодоалдо Сілва. За 11 днів на Іграх розіграють 528 комплектів медалей у 22 видах спорту. Понад 4 тисячі спортсменів з майже 160 країн з'явилися на церемонії відкриття.

Зазначимо, що Україну на Іграх представлять 155 спортсменів - це найбільша кількість за всю історію нашої країни з часів здобуття незалежності. Враховуючи дискваліфікацію збірної Росії з Паралімпіади, Україна є одним з фаворитів на перше місце в загальному медальному заліку. Конкурентами України можуть бути Великобританія і Китай.

Ігри триватимуть до 18 вересня.

МПК розслідує скандал з прапором Росії на Паралімпіаді

Міжнародний паралімпійський комітет має намір провести розслідування стосовно делегації збірної Бєларусі, один з членів якої з'явився на церемонії відкриття Паралімпіади з російським прапором.

"Чоловікові вдалося пройти по стадіону кілька десятків метрів, перш ніж прапор у нього забрали. В МПК заявили, що намагаються встановити особу порушника, після цього буде прийнято рішення про дисциплінарні заходи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські паралімпійці не змогли взяти участі в іграх через тимчасове відсторонення Паралімпійського комітету Росії (ПКР) на підставі доповіді незалежної комісії WADA про державну підтримку вживання допінгу в країні.

Після рішення про відсторонення спортсменів РФ бєларуська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття на знак підтримки, однак МПК заборонив бєларусам це робити, заявивши, що таку поведінку буде розцінено як політичний жест.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 1832 | Додав: adminA | Теги: старт, паралімпійські ігри-2016, ріо-де-жанейро | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]