Пт, 2024-04-19, 04:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 31 » Пентагон: перемогти ІД лише військовими діями не можна
11:22
Пентагон: перемогти ІД лише військовими діями не можна

Лише військовими діями неможливо перемогти екстремістське угруповання "Ісламська держава" (ІД). З такою заявою виступив прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.

"Ідеологію екстремізму неможливо змінити тільки за допомогою військових дій. Має пройти певний час, а в Іраку і Сирії має бути політично стабільний уряд, який відповідав би вимогам і потребам населення цього регіону", - цитує Кірбі ТАСС.

Прес-секретар Пентагону також підкреслив, що "неможливо назвати точну дату перемоги над бойовиками з ІД, але на це, можливо, піде від трьох до п'яти років".

Тимчасом раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про необхідність проведення наземної операції проти екстремістів "Ісламської держави".

"Повітряна операція не принесла результатів, - сказав глава республіки. - .. Я спочатку говорив, що тільки бомбардуваннями з проблемою не впоратися. Необхідна наземна операція. Я говорив про це президентові США Бараку Обамі на засіданні НАТО".

8 серпня минулого року США почали військову операцію проти ІД в Іраку. Вже 5 вересня на саміті НАТО в Уельсі було ухвалено рішення про створення міжнародної коаліції по боротьбі з джихадистами, до якої приєдналися близько 50 країн, у тому числі Австралія, Великобританія, Німеччина, Данія, Єгипет, Йорданія, Ірак, Італія, Канада, Катар, Ліван, ОАЕ, Польща, Саудівська Аравія, Туреччина і Франція. Наприкінці вересня ВПС США і союзників розпочали здійснювати авіаудари по позиціях ІД на території Сирії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11073 | Додав: admin | Теги: пентагон, військові дії, ід, перемога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]