Сб, 2024-04-20, 12:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 19 » Переможців конкурсу на кращий космічний "туалет" визначило NASA
07:45
Переможців конкурсу на кращий космічний "туалет" визначило NASA

NASA підвело підсумки конкурсу Space Poop Challenge, в рамках якого учасники пропонували вирішення проблеми з "туалетом" у відкритому космосі. Оголошено три переможця, які розділили призовий фонт в розмірі 30 тисяч доларів.

Відповідні імена були опубліковані на офіційному сайті конкурсу.

Глава компанії з Лондона по розробці електропристроїв Iota Technology Хьюго Шеллі зайняв третє місце та отримав винагороду в розмірі п'ять тисяч доларів. Він представив пристосування у вигляді шортів з контейнерами для збору відходів з дезінфекцією.

Інженери з Х'юстона зайняли друге місце та отримали 10 тисяч доларів. Вони продемонстрували систему Air-PUSH, яка проштовхує відходи в спеціальні контейнери завдяки потокам повітря.

Переможцем конкурсу став офіцер ВПС Тетчер Кардон, який отримав 15 тисяч доларів. Він показав проект скафандра-туалету M-PATS, через який космонавт може пронести чисту спідню білизну. Вона самостійно розгортається, а після використання - видаляється.

Всі перераховані вище ідеї допоможуть інженерам NASA в створенні оптимального космічного туалету для астронавтів під час довготривалих місій.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", конкурс стартував кілька місяців тому. Його основною метою є вирішення життєво необхідної проблеми відходів життєдіяльності в скафандрі. На даний момент існують різні пропозиції у використанні прокладок. Однак в режимі довготривалих місій вони ніяк астронавтам не допоможуть.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1897 | Додав: adminA | Теги: туалет, Конкурс, NASA, космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]