Пт, 2024-03-29, 17:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Березень » 17 » Перша зустріч Трампа і Меркель відбудеться сьогодні у Вашингтоні
10:46
Перша зустріч Трампа і Меркель відбудеться сьогодні у Вашингтоні

У Вашингтоні в п'ятницю, 17 березня, відбудеться зустріч президента США Дональда Трампа і канцлера Німеччини Ангели Меркель. Візит був перенесений з вівторка на п'ятницю через потужний сніговий циклон у США.

Раніше вони не зустрічалися - тільки говорили по телефону в січні, незабаром після вступу Трампа на посаду президента США.

Перед відльотом до США Меркель заявила, що готується до зустрічі "з цікавістю" і відчуває радість від того, що вона відбудеться. "Завжди краще говорити один з одним, ніж один про одного" - сказала канцлер.

Трамп критикував рішення Меркель відкрити кордони для біженців влітку 2015 року. Меркель, у свою чергу, критикувала введений президентом США мораторій на в'їзд біженців в США (який згодом був скасований судом).

Очікується, що в центрі переговорів будуть питання економіки і торгівлі. Трамп раніше заявляв про необхідність підвищення мит, зокрема, на експорт автомобілів з Німеччини в США. Меркель супроводжують керівники провідних німецьких компаній.

Крім того, лідери обговорять питання зовнішньої політики - в тому числі, як очікується, Росію і Україну. Як повідомляло агентство Reuters з посиланням на джерела, Трамп має намір попросити у Меркель поради про те, як вести справи з Владіміром Путіним.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1765 | Додав: adminA | Теги: трамп, зустріч, Вашингтон, Меркель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]