Пт, 2024-03-29, 07:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 28 » Перше відео із астероїда надіслали японські роботи. ВІДЕО
13:48
Перше відео із астероїда надіслали японські роботи. ВІДЕО

Японське аерокосмічне агентство (JAXA) опублікувало нові фото та першу відеозйомку, зроблені двома роботами на поверхні астероїда.

На фотографіях видно поверхню космічного тіла, яке називається Рюгу.

Як повідомляє ВВС, зонд Хаябус-2 спустив роботів на поверхню Рюгу 21 вересня. Сам зонд дістався астероїда в червні, після трьох з половиною років польоту.

На нових зображеннях видно кам'янистий рельєф космічного тіла, вкритий великим камінням.

Зараз роботи, яких дослідники називають "Ровер 1А" та "Ровер 1B" працюють на поверхні астероїда.

Самі пристрої важать всього по кілограму та пересуваються поверхнею стрибками, використовуючи слабку гравітацію. Обидва роботи обладнані спеціальними асиметричними маховиками. Коли вони обертаються, їхній центр ваги зміщується і вони підстрибують на поверхні.

"Ровер 1B" також надіслав на Землю перші відеокадри з поверхні астероїда.

Минулої п'ятниці зонд "Хаябуса-2" знизився до рівня 60 метрів над поверхнею астероїда, щоб висадити роботів, яких віз в окремому відсіку, на поверхню космічного тіла.

Вчених, які керували висадженням роботів, турбувало те, що поверхня астероїда виявилася менш рівною, ніж очікувалося. Вона була покрита кратерами та засипана камінням, тому ділянок, які б підходили, було дуже мало.

Ровери обладнані стереокамерами та звичайними камерами з ширококутним об'єктивом. Схожі на ігли "відростки" на корпусах роботів - це температурні датчики.

Астероїд Рюгу відомий під номером 162173 належить до особливого типу астероїдів, які вважають стародавніми.

Припускають, що Рюгу виник в період зародження Сонячної системи, тому його вивчення має допомогти з'ясувати як виникла та розвивалася наша планета.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1569 | Додав: adminA | Теги: астероїд, відео, Японія, робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]