Пт, 2024-04-19, 18:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Перший плавучий космодром планують створити в Україні
10:56
Перший плавучий космодром планують створити в Україні

Майданчик для запуску ракет вирішено створити в Херсонській області. Державне підприємство "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім.А. М. Макарова" (Дніпро) ініціює створення в Україні плавучої платформи для запуску ракет. Про це повідомив генеральний директор "Південмаш" Сергій Войт.

"Україна не має власного космодрому, хоча сам тільки "Південмаш" спеціалізується на ракетобудуванні та здійснює зовнішньоекономічну діяльність з 23-ма країнами, в тому числі Європи. Нам давно потрібно мати власний майданчик для запуску ракет, і створити його можна в Херсонській області", - сказав Войт.

Він повідомив, що недавно спілкувався з колективом Херсонського державного заводу "Паллада", на якому виготовляють плавучі споруди (доки). Там готові до співпраці і партнерства.

У квітні 2017 року "Південмаш" підписав з компанією S7 Sea Launch Limited контракт на виробництво і постачання 12 ракет-носіїв для досліджень і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1503 | Додав: adminA | Теги: україна, космодром, Планування, створення, Плавучий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]