Сб, 2024-04-20, 08:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 20 » Під час застуди болять очі: причина
09:35
Під час застуди болять очі: причина

Якщо не берегти себе в холодну пору року, ходити без шапки та відповідного теплого одягу – можна не лише простудитися, але й завдати шкоди очам.

Які проблеми загрожують очам взимку?

“Заморозити очі, як би не було холодно, - це з області фантастики. Несприятливі погодні умови на очі впливають опосередковано. У вітряну та холодну погоду зазвичай посилюється сльозотеча, але це нормальна захисна реакція слизової”, - переконує головний лікар Центру відновлення зору, доктор медичних наук Наїм Юсеф. Звичайно, якщо є хронічні запальні захворювання очей, вони можуть загострюватися через зниження імунітету.

Лікар дає просту пораду: загартовуватися та не застуджуватися. І обов'язково ходити в головному уборі, щоб не подразнити трійчастий нерв та не викликати больових відчуттів в очах. Спеціаліст наголошує, що дискомфорт відчувають очі в зимовий повітря в приміщенні. Через опалення, недостатню вентиляцію та закриті вікна, повітря стає дуже сухим. Очі червоніють, сльозяться, болять.

“Особливо страждають від синдрому сухого ока люди, що працюють за комп'ютером: дивлячись в екран, людина моргає менше, тому поверхня слизової оболонки відчуває дефіцит зволоження. Щоб позбутися неприємних відчуттів, потрібно користуватися спеціальними краплями, які за своїм складом подібні з людською сльозою. Добре себе зарекомендували краплі з гіалуроновою кислотою та без консервантів, але конкретний препарат повинен порекомендувати лікар”, - наголошує Наїм Юсеф.

Чому під час застуди болять очі?

“Застуда призводить до запалення всієї слизові оболонки, як в носоглотці, так і в очах. Так само, як і респіраторне захворювання, кон'юнктивіт може бути викликаний як бактеріальною, так і вірусною інфекцією. Це важливо розуміти, бо точне диференціювання природи захворювання лежить в основі правильного лікування”, - говорить Наїм Юсеф.

За словами лікаря, якщо виникає бактеріальна інфекція, то можна і потрібно лікувати кон'юнктивіт антибіотиками. Інша ситуація, якщо у пацієнта вірусний кон'юнктивіт, який може загрожувати ускладненнями та вимагає більш комплексної терапії, із застосуванням лікарських засобів різних груп.

Лікування може тривати до двох-трьох тижнів. Вірусний кон'юнктивіт, симптоми якого схожі з ознаками бактеріальної інфекції, зазвичай починається в одному оці та через кілька днів поширюється на іншому. В такому випадку варто не баритися з візитом до лікаря.

Вдома можна просто добре промити очі будь-яким розчином антисептика для очей, у разі виявлення там накопичення слизу. Офтальмолог не рекомендує займатися самолікуванням. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, варто звернутися до спеціаліста для правильної діагностики та адекватного лікування

Як взимку піклуватися про здоров'я очей

Не варто забувати про одяг для очей, тобто сонцезахисні окуляри. Сенсорний орган в цю пору року страждає навіть більше, ніж влітку від шкідливого УФ-випромінювання. Тому в сонячні дні варто захищати очі.

Холод провокує багато хвороб, серед яких кон’юнктивіт - одна з причин алергії на холод. Людям, які схильні до такої проблеми, варто за 2-3 години перед виходом на вулицю в мороз, закапати в очі краплі з протизапальною дією або прийняти спеціальні протиалергічні препарати. Аби мікроби не потрапили в очі, не потрібно їх терти руками.

Якщо в кімнаті, де ви працюєте за комп’ютером, увімкнути обігрівач та закрити вікна - слизова оболонка ока сильно пересушується. Тому варто провітрювати приміщення, зволожувати повітря та не забувати про вологе прибирання.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1632 | Додав: adminA | Теги: причина, застуда, очі, біль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]