Чт, 2024-04-25, 01:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 21 » Підприємство в Росії, на якому міг статися викид радіації назвали у Greenpeace
12:16
Підприємство в Росії, на якому міг статися викид радіації назвали у Greenpeace

  За даними організації Greenpeace Росія, причиною виникнення радіоактивної хмари на півдні Уралу міг стати аварійний викид радіоактивного ізотопу рутеній-106 на комбінаті Маяк в місті Озерське Челябінської області.

Аварійний викид рутенію -106 на комбінаті Маяк може бути пов'язаний з осклуванням відпрацьованого ядерного палива, заявили в організації.

Також можливе потрапляння матеріалу, що містить рутеній-106, в піч для переплавлення металів.

Greenpeace звернувся до російських відомств з вимогою розслідувати можливу подію, яка призвела до потрапляння в атмосферу радіоактивного ізотопу.

Виробниче об'єднання Маяк - один з найбільших центрів з переробки радіоактивних матеріалів в Росії.

Нагадаємо, наприкінці вересня в Німеччині, Італії, Австрії, Швейцарії та Франції вчені зіткнулися з підвищеними рівнями ізотопу рутеній-106.

За даними Інституту ядерної та радіаційної безпеки Франції (IRSN), на одному з ядерних об'єктів Росії або Казахстану могла статися аварія.

У IRSN припустили, що витік міг статись на об'єкті з переробки ядерного палива або в центрі, що займається ядерною медициною.

Грунтуючись на погодних умовах, в інституті заявили, що він, швидше за все, стався на південь від Уральських гір.

Тоді російська влада сказала, що не знає про аварію на їхній території.

Незабаром Росгідромет опублікував дані, що свідчать про "екстремально високий" рівень радіаційного забруднення на Південному Уралі.

Рутеній-106 застосовують для променевої терапії пухлин очей, а іноді як джерело енергії для супутників. На АЕС цей радіоактивний ізотоп не використовують.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1828 | Додав: adminA | Теги: радіація, викид, Greenpeace, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]