Пт, 2024-03-29, 00:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 2 » Пілот Airbus мав проблеми із зором і "сидів" на таблетках
16:09
Пілот Airbus мав проблеми із зором і "сидів" на таблетках

Стали відомі нові подробиці з медичного досьє другого пілота лайнера А320, що розбився у Франції, Андреаса Любітца, підозрюваного в тому, що він навмисне змусив літак врізатися в гору. Як повідомляє німецький таблоїд Bild з джерел, близьких до слідства, 27-річний Любітц приховував від лікарів, що продовжує літати, незважаючи на невідповідний для цього стан здоров'я.

З медичної карти льотчика випливає, що у нього були проблеми із зором і він регулярно відвідував лікаря. Зокрема, востаннє Любітц був на прийомі у офтальмолога в Університетській клініці Дюссельдорфа всього за два тижні до катастрофи - 10 березня.

За даними джерел, під час візитів до медиків Любітц ставив їх до відома про те, що він пілот, а в деяких випадках навіть уточнював, що працює в авіакомпанії Germanwings. Однак він брехав, що перебуває на лікарняному, поки що не літає, але "дуже хоче повернутися до роботи", пише газета.

З документів, вивчених слідчими, стало відомо, що причиною погіршення зору Любітца стала автомобільна аварія, що сталася з ним наприкінці 2014 року. За словами льотчика, подушка безпеки, що спрацювала у ДТП, завдала йому травми, після чого він став гірше бачити. Як зізнавався Любітц, після аварії у нього часто "темніло перед очима". При цьому призначена медиками магнітно-резонансна томографія (МРТ) показала, що у пілота немає жодних змін у внутрішніх органах.

Як зазначає Bild, крім того, Любітц не приховував, що лікується психотропними препаратами, бо відчуває важкі приступи депресії і панічні атаки.

У медкарті зазначено, що Любітц за порадою психіатра пив антидепресанти і лоразепам - сильний заспокійливий і снодійний засіб, що використовується для лікування фобій, реактивних емоційних розладів і безсоння, який приймається тривалими курсами. У рекомендаціях щодо застосування цих ліків зазначено, що вони впливають на здатність керувати транспортними засобами. З побічних ефектів препарату - підвищений на початку курсу ризик самогубства у пацієнтів з такою схильністю.

  Як повідомлялося, 24 березня авіалайнер з 150 людьми на борту розбився у французьких Альпах. У результаті аварії всі пасажири і члени екіпажу загинули. Однією з версій є умисна аварія, яку спровокував 27-річний другий пілот Андреас Любітц, коли командир екіпажу тимчасово залишив кабіну. За даними слідчих, молодий пілот мав проблеми зі здоров'ям, але приховував це від керівництва.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11140 | Додав: abel | Теги: Андреас Любітц, лайнера А320 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]