Пт, 2024-03-29, 02:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Після теракту Туніс на 15 днів закрив кордон з Лівією. Відповідальність за вибух узяла "ІД"
17:20
Після теракту Туніс на 15 днів закрив кордон з Лівією. Відповідальність за вибух узяла "ІД"

Влада Тунісу оголосила про закриття кордону з Лівією після нападу терориста-смертника на співробітників охорони глави держави, повідомляють у середу, 25 листопада, французькі ЗМІ з посиланням на комюніке президентської адміністрації, передає "Интерфакс".

Рада національної безпеки Тунісу під головуванням президента Беджі-Каїда Ессебсі ухвалила рішення "закрити кордон з Лівією на 15 днів".

Крім того, влада Тунісу посилить заходи безпеки на морських кордонах і в аеропортах, наголошується в комюніке.

Зазначені заходи були ухвалені у зв'язку з терористичною атакою проти охорони президента, жертвами якої стали 13 людей. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Саме угруповання, визнане терористичним багатьма країнами світу, стверджує, що унаслідок вибуху загинуло 20 осіб.

Нападник обрав за ціль автобус, що перевозив групу президентської охорони і підірвав себе в момент посадки у центрі міста.

Заява про відповідальність була поширена у середу ісламістами через соціальні мережі, повідомляє інформагенція AFP, передає DW.

Там опублікували фотографію вірогідного загиблого нападника, вдягненого у біле. Його обличчя закриває шарф, а на тілі закріплений "пояс шахіда" з вибухівкою.

Тіло одного із загиблих унаслідок вибуху досі не ідентифікували.

У МВС Тунісу не виключають, що це може бути терорист-смертник.

Для вчинення нападу, за оцінками співробітників спецслужб, було використано вибухівку, створену на основі 10 кілограмів потужної вибуховонебезпечної хімічної речовини, відомої як семтекс.

Після вибуху в столиці влада країни оголосила про запровадження надзвичайного стану, посилення заходів безпеки.

МЗС радить українцям поки що не їздити до Тунісу через високий рівень терористичної загрози

Міністерство закордонних справ України попереджає про підвищений рівень терористичної загрози в Тунісі і дає рекомендації для українських громадян.

Як говориться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства, з 24 листопада на території Тунісу запроваджено надзвичайний стан терміном на один місяць, що, зокрема, передбачає запровадження в столичному у столичному вілаєті (регіоні) Туніс комендантської години з 21:00 до 05:00.

Враховуючи викладене, МЗС закликає громадян України під час перебування на території Тунісу виявляти підвищену пильність та обережність, утримуватися від відвідування місць надмірного скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах.

Крім того, необхідно завжди мати при собі документи, що засвідчують особу і законність перебування в Тунісі, неухильно виконувати вимоги і вказівки представників місцевих правоохоронних органів.

Дипломати також рекомендують не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною і наглядом сил безпеки, максимально обмежити пересування у нічний час, а також утриматися без нагальної потреби від поїздок до Тунісу і відвідання вілаєтів Туніс, Аріана, Бен Арус, Кассерін, Кеф, Меденін, Татауін, Сіді Бузід.

При виборі місця відпочинку віддавати перевагу готелям, розташованим у найбільших туристичних центрах країни (міста Хаммамет, Сус, Махдія, Табарка, Тозер, острів Джерба тощо).

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Тунісу, загрози життю і здоров'ю громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Тунісі.

Нагадаємо, у Тунісі з початку року було вчинено дві масштабні терористичні атаки, відповідальність за які взяла на себе "Ісламська держава". В обох випадках ціллю нападників були іноземні туристи.

2011-го року Туніс став першою країною "арабської весни", де масові протести призвели до зміни політичного режиму - з країни втік диктатор Зін аль-Абідін бен Алі.

Відтоді, однак, країна живе на тлі підвищеної терористичної загрози та значних труднощів із розбудовою та функціонуванням демократичної державної системи. 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11004 | Додав: adminA | Теги: ід, кордон, 15 днів, теракт, Лівієя, Вибух, туніс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]