Чт, 2024-04-18, 16:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Після вироку суду Савченко можуть передати Україні
09:30
Після вироку суду Савченко можуть передати Україні

Адвокат Марк Фейгін не виключає, що українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко після суду в РФ відправлять відбувати термін в Україні.

"Тут можливий варіант - те, що намагалися "продавати" деякі ходоки до Надії Вікторівни: "Не бійся, ось тебе засудять, є положення, за яким ти відбувати покарання можеш в Україні, і тебе туди відправлять". Ця версія цілком робоча. Може, таке пройде, що суд її визнає винною, а далі її відправлять відбувати. Але це нічого спільного не має з її невинуватістю. Можливо, така якась схема буде реалізована, я не виключаю цього", - заявив правозахисник.

Що стосується заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Савченко може підпасти під амністію, то, на думку адвоката, це неможливо.

"У неї є склад (стаття обвинувачення - ред.) 322, ч. 1, за яким її звинуватили. Він точно потрапляє під амністію. Стаття в частині переходу кордону, вона точно амністується. Що стосується двох інших складів, тепер їй не закидають вбивства журналістів, там уже випав цей пункт. Їй просто закидають двох фізичних осіб, громадян Росії. І друге звинувачення - це замах на вбивство. Теж ч.2, с.105. Ось цих 5 цивільних осіб, які вказані в постанові, там нібито вона і їх хотіла накрити вогнем, але вони втекли і залишилися живими", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, в СБУ заявляли, що в разі, якщо українська льотчиця Надія Савченко буде засуджена в РФ, українська сторона буде просити перевести її до України для відбування покарання.

Сенатору МакКейну передали "список Савченко"

Делегація жінок-депутатів Верховної Ради України передала сенатору Джону Маккейну "список Савченко". Про це повідомляє "Голос Америки".
 

Список було передано під час робочого візиту української парламентської делегації у Вашингтон.

До списку включено 35 осіб безпосередньо причетних до викрадення, вивезення на територію РФ, незаконного утримання та фабрикування доказів у справі проти Надії Савченко, а також особи, причетні до фінансування цього процесу, щодо яких пропонується запровадити персональні санкції. Мова йде про найвище керівництво Російської Федерації, суддів, прокурорів, слідчих та олігархів. Першим номером в ньому значиться Володимир Путін.

Цей список жінки-парламентарі також передали в Держдеп та іншим американським законотворцям.

Нагадаємо, у середу, 22 квітня, Верховна Рада 256 голосами затвердила так званий "список Савченко" - перелік осіб, які відповідальні за незаконне взяття під варту Надії Савченко. Депутати рекомендували РНБО запровадити персональні санкції проти цих осіб.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11087 | Додав: abel | Теги: Лавров, Савченко, Росія, Фейгін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]