Сб, 2024-04-20, 11:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 2 » Південна Корея заявила про готовність припинити ворожнечу з КНДР
13:24
Південна Корея заявила про готовність припинити ворожнечу з КНДР

Республіка Корея докладе усіх можливих зусиль, аби покласти край ворожому протистояння з Північної, заявив у п'ятницю, 2 січня 2015 року, південнокорейський прем'єр-міністр Чон Хон Он на тлі появи перспективи першого в історії міжкорейського саміту.

Напередодні лідер КНДР Кім Чен Ин у новорічному зверненні заявив, що готовий до проведення переговорів з Півднем на найвищому рівні.

Південнокорейський прем'єр на це відповів: "Уряд буде активно докладати зусиль, щоб нівелювати конфронтаційні настрої та відчинити двері для міжкорейського діалогу та спільного успіху".

Свою позицію по резонансній заяві Кім Чен Ина також висловив південнокорейський міністр у справах об'єднання Лю Кіль Дже. Він назвав звернення північнокорейського лідера "серйозним" і сказав, що Сеул сподівається на швидкий початок діалогу двох Корей незалежно від його формату.

У грудні 2014 року в Раді Безпеки ООН вперше відбулося обговорення питання про права людини в КНДР, яке правозахисники відразу назвали історичним. Передумовою до цього стало засідання Генеральної асамблеї ООН, яке пройшло 18 грудня. На ньому представники 116 держав проголосували за резолюцію, яка засуджує порушення прав людини в Північній Кореї, а також висловилися за залучення влади КНДР до міжнародного суду. Однак резолюція, що вимагає санкцій проти керівництва Північної Кореї, є необов'язковою до виконання.

Довідка

КНДР та Південна Корея формально перебувають у стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років закінчилася підписанням перемир'я, а не мирного договору. Відносини між КНДР і Південною Кореєю різко загострилися 2010 року після того, як у березні в Жовтому морі затонув корвет "Чхонан", потоплений, як стверджують у Сеулі, північнокорейською торпедою.

Північ заявляє, що напруженість в регіоні створюють щорічні військові маневри, в яких беруть участь війська США і Південної Кореї. Такі дії навіть збільшують загрозу ядерної війни, стверджує Пхеньян.

Наприкінці 2014 загострилися відносини між КНДР і США. Приводом для цього став фільм "Інтерв'ю", знятий компанією Sony. У ньому обігрується замах на Кім Чен Ина.

США звинуватили КНДР в атаці на сервери компанії Sony Pictures. Пхеньян спростовує причетність до безпрецедентного за масштабами злому, в результаті якого були викрадені особисті дані, включно переписку топ-менеджерів, а також в Мережу були викладені фільми, що ще не вийшли в прокат.

Пізніше хакери залишили послання з погрозами, в якому говорилося, що під час показу кінострічки "Інтерв'ю" можуть бути здійснені теракти, після чого від прокату відмовилися найбільші мережі кінотеатрів в США. 25 грудня картина все ж вийшла в обмежений кінопрокат в США, і за першу його тиждень зібрала понад 1 млн доларів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11079 | Додав: admin | Теги: КНДР, ворожнеча, південна корея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]