Пт, 2024-03-29, 14:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 6 » Погіршують запах тіла певні продукти: список
15:48
Погіршують запах тіла певні продукти: список

Відомо, що неприємний запах тіла, який виникає при потовиділенні, викликається бактеріальною активністю на шкірі. Однак, крім бактерій, стверджують вчені, зіпсувати тілесний запах здатні також деякі продукти харчування.

Зокрема, до таких відноситься алкоголь – перший серед напоїв, які сприяють погіршенню запаху тіла. Фахівці пояснюють: при засвоєнні зі спирту виділяється токсична оцтова кислота, яка покидає організм у тому числі через пори в шкірі. Це і зумовлює неприємний аромат.

М’ясо також може зробити запах тіла гіршим. Це, на думку вчених, пов’язано з тривалим періодом його перетравлення. М’ясні волокна можуть почати розкладатися, ще не встигнувши залишити організм.

Риба здатна "ділитися" своїми специфічним запахом з тілом людини, а тому теж входить в цей список. Вітамін В4 (холін), який у ній міститься володіє властивістю наділяти наше тіло рибним душком.

Помідори у багатьох відношеннях корисний продукт, але зв’язок між неприємним запахом тіла та вживанням цих овочів був підтверджений експериментально. З’ясувалося, що на запах поту від людського тіла, впливають речовини каротиноїди (природні пігменти) і терпени (вуглеводи), які містяться в томатах. При цьому ефект посилюється разом з кількістю з’їдених помідорів.

Крім того, "нагородити" поганим запахом може практично будь-яка капуста. У цьому овочі, включаючи навіть броколі, міститься сірка, яка при попаданні в організм розщеплюється на речовини зі специфічним запахом.

Молоко вимагає для свого нормального засвоєння спеціального ферменту, яким володіють далеко не всі дорослі люди. Якщо з його перетравлюванням є проблеми, це може виражатися і в тому, що піт після вживання молока буде неприємно пахнути.

Звичайно ж, в список увійшли також цибуля і часник.

Категорія: Довідки та рецепти | Переглядів: 1558 | Додав: adminA | Теги: тіло, запах, продукт, погіршення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]