Пт, 2024-03-29, 00:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 20 » Порошенко очікує потужного сигналу від ЄС щодо безвізового режиму
15:11
Порошенко очікує потужного сигналу від ЄС щодо безвізового режиму

Президент України Петро Порошенко очікує, що політичне рішення про надання Україні безвізового режиму буде зафіксовано на саміті "Східного партнерства" в Ризі.

"Нам необхідно розділити технічні й політичні питання. Політичне рішення про надання Україні безвізового режиму має бути чітко зафіксоване (на саміті – ред.), має бути чіткий список технічних питань, і Україна повинна до приїзду останньої місії з оцінки виконати всі технічні питання. Це буде дуже чіткий і потужний сигнал для мотивації України виконати ці завдання", - заявив він на спільній з президентом Словаччині Андреєм Кіскою прес-конференції в Києві в середу, 20 травня.

Порошенко наголосив, що "наступне питання - це підтвердження європейської перспективи України".

"ЄС переживає зараз нелегкі часи. І ключове, що нам треба від Європи, це, насамперед, єдність Євросоюзу щодо України. Я переконаний, що і на саміті Ризького партнерства, і на саміті ЄС у червні Європа продемонструє єдність і солідарність з Україною", - наголосив він.

Президент Словаччини Андрій Кіска в свою чергу заявив, що його країна підтримує європейські перспективи України та її членство в Європейському Союзі. Він розповів, що раніше на саміті "Вишеградської четвірки" він говорив із Петром Порошенком про те, що події в Україні стосуються не лише України.

"Це стосується і нас, нашого майбутнього, майбутнього всієї Європи. І саме з цією заявою я й поїду на саміт до Риги, саміт Східного партнерства, і говоритиму про перспективи України, про перспективи Європи та про європейські перспективи українських громадян. Словаччина підтримує процес розширення Європейського Союзу. Україна зацікавлена стати членом Європейського Союзу і зможе виконати всі висунуті технічні вимоги", - наголосив Кіска.

Кіска вважає, що питання лібералізації візового режиму між Україною і Європейським Союзом є не політичним, а технічним, і його буде вирішено.

"Питання візової лібералізації... вважаємо питанням не політичним, а технічним... І Україна матиме безвізові контакти в країнах Європи", - заявив він.

Нагадаємо, у березні глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі 21-22 травня 2015 року.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також зазначив, що у ЄС є сумніви щодо надання Україні безвізового режиму через конфлікт на Донбасі.

Раніше Петро Порошенко неодноразово заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства.

12 січня 2015 року президент першим в Україні отримав біометричний паспорт. "Цей паспорт - це останній крок, який Україна повинна була зробити, щоб отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав він.

22 квітня Порошенко висловив впевненість, що на саміті в Ризі в травні буде знайдено формат для впровадження безвізового режиму з ЄС вже з 1 січня 2016 року.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1961 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]