Вт, 2024-04-16, 14:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Порошенко у Франції просить прискорити ратифікацію Асоціації
15:22
Порошенко у Франції просить прискорити ратифікацію Асоціації

Президент України Петро Порошенко закликав главу Національних зборів Франції Клода Бартолона сприяти прискоренню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

"Президент України закликав голову Національних зборів Франції прискорити ратифікацію Угоди про асоціацію", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко в Твіттер в середу, 22 квітня.

Порошенко в середу перебуває у Франції з офіційним візитом.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, в контексті обговорення процесу інтеграції України та ЄС Порошенко закликав виконувати порядок денний Асоціації та запровадити безвізовий режим.

"Петро Порошенко зазначив, що традиційні цінності Франції - "свобода, рівність, братерство" - стали головними європейськими цінностями. Глава держави також відзначив підтримку Францією України в міжнародних організаціях, зокрема, в Раді Європейського Союзу і МВФ", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники висловилися за посилення співпраці парламентів двох країн у питаннях гармонізації законодавства.

Крім того, Порошенко і Бартолон обговорили ситуацію на Донбасі, відзначили важливість міжнародної солідарності в питаннях забезпечення виконання мінських угод усіма їхніми сторонами.

"Глава держави підкреслив важливу роль Франції та особисто президента Олланда в мирному процесі на Донбасі і подякував народу Франції за підтримку народу України", - зазначили в прес-службі.

У свою чергу, Бартолон запевнив, що в Національних зборах є союзники України. Порошенко запросив голову Національних зборів Франції відвідати Україну з візитом.

Зазначимо, наразі процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу повністю завершили з 28 країн-членів ЄС Румунія, Словаччина, Литва, Латвія, Мальта, Естонія, Швеція, Угорщина, Болгарія, Польща, Хорватія, Німеччина, Данія, Ірландія, Нідерланди, Велика Британія, а також сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1989 | Додав: abel | Теги: ратифікація Асоціації, Порошенко, Порошенко у Франції просить прискор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]