Пт, 2024-04-19, 19:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Лютий » 3 » Порошенко вірить в успіх децентралізації: це поверне Донбас.ВІДЕО
18:32
Порошенко вірить в успіх децентралізації: це поверне Донбас.ВІДЕО

Президент України Петро Порошенко закликав Україну об’єднатися і боротися за повернення частини Донбасу та Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час зустрічі з активом Київської області.

"Децентралізація – це дуже важливий елемент повернення українського суверенітету на Донбас, причому без жодної поступки будь-кому. Цей проект писався Конституційною комісією із залученням найкращих фахівців", - сказав президент.

"На сьогодні дуже важливо країні об’єднатися для того, щоб не дати нікому зруйнувати ті процеси, які зараз у нас йдуть", - зауважив Порошенко.

"Ми маємо об’єднатися і боротися за повернення України на Донбас, так само як і вживати всіх можливих заходів для повернення Криму", - сказав Порошенко.

Президент наголосив: "Якими б намірами не прикривалися кроки з передачі української території, я цього не допущу і прошу підтримки і депутатів місцевих рад, і Верховної Ради, і українського народу".

"Щодо мирного плану - це вибір. Одні лідери політичних сил щойно наголосили, що ми маємо побудувати мур та відгородитися від цих територій: віддати частину Донецької та Луганської областей, частину суверенної території України, нашої з вами землі, віддати ворогу", - заявив президент.

"Для мене позиція розкидування українськими землями аж ніяк неприйнятна", - наголосив Порошенко.

Порошенко впевнений, що Верховна Рада проголосує за зміни до Конституції щодо децентралізації.

"Впевнений, що зміни до Конституції в частині децентралізації будуть проголосовані", - підкреслив глава держави.

Він зазначив, що головна місія децентралізації – це ключова реформа місцевого самоврядування. "Ця реформа була побудована за польською моделлю. Із залученням найкращих фахівців з ЄС, із використанням того багаторічного досвіду, який є в країнах, які дуже успішно продемонстрували його запровадження, щоб нам в черговий раз не наступати на граблі", - додав президент.

Він пообіцяв, що не допустить федералізації України.

Він зазначив, що до нього надійшло звернення від депутатів Київської обласної державної адміністрації з ініціативою щодо запровадження прямого обрання голів обласних адміністрацій.

"Дуже дивне звернення, тому що це прямий крок до федералізації, якої я не допущу, яка в умовах воюючої країни є просто безвідповідальним кроком", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 17 березня 2015 Верховна Рада підтримала президентський законопроект про внесення змін до ст. 10 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", яким передбачено, що особливий порядок в окремих районах Донбасу повинен бути введений після позачергових місцевих виборів.

20 січня в Конституційний Суд України надійшло подання 51 народного депутата України щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції України "на наступній черговій сесії Верховної Ради України "в контексті прийняття змін до Конституції в частині децентралізації. Таким чином народні депутати намагаються перенести остаточне голосування по так званому "особливому статусу" Донбасу.

У свою чергу Порошенко вважає, що децентралізація - це ключовий елемент нашої підготовки до майбутнього членства в Євросоюзі. Він також наполягає на категоричній забороні неприйнятних для України ідей федералізму.

Крим, на думку Порошенка, можна повернути тільки дипломатичним шляхом. Так, президент раніше заявляв, що Крим повинен залишатися в перших пунктах порядку денного країн - партнерів України, і в цьому питанні зроблено за останні дні кілька ключових проривних кроків. Він вже озвучував ідею про повернення Криму у форматі "Женева+", до якого мають увійти ЄС, США і, можливо, країни-підписанти Будапештського меморандуму.

За словами політолога Олександра Палія, до цієї ініціативи можуть залучити також Францію і Китай. А координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов припускає воєнний сценарій повернення півострова.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1946 | Додав: adminA | Теги: Віра, повернення Донбасу, успіх децентралізації, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]