Вт, 2024-04-16, 12:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 17 » Порошенко змінив правила призову у Державну прикордонну службу під час мобілізації
17:39
Порошенко змінив правила призову у Державну прикордонну службу під час мобілізації

Президент Петро Порошенко ввів  проходження військової служби за призовом в Державній прикордонній службі України під час мобілізації, на особливий період.

Про це йдеться в Указі Президента №219 від 17 серпня, опублікованому на сайті Президента.

Даним указом вносяться зміни в Положення про проходження громадянами служби в ДПСУ.

Документом визначається, що призов на службу в ДПСУ проводиться під час мобілізації на особливий період. Раніше він проводився тільки для строкової служби та служби осіб офіцерського складу.

У зв’язку із цим указом вносяться також зміни у розділ щодо виконання військового обов’язку в особливий період. Передбачається, що у разі оголошення мобілізації і настання особливого періоду проводиться призов військовозобов’язаних і резервістів, а також прийом громадян на службу за контрактом. Змінами передбачається, що призови військовозобов’язаних у цей період проводиться військовими комісаріатами, а резервістів — начальниками органів Держприкордонслужби  на підставі указів Президента.

При цьому військові ДПСУ звільненню не підлягають і продовжують служити понад установлені строки до оголошення демобілізації. Разом із тим указом дозволяється  скасування наказів про звільнення службовців, яких не було виключено із списків особового складу військових частин. Окрім того положенням передбачається можливість відкликання з відпусток військових, за винятком відпусток для лікування, вагітністю і пологами, доглядом за малолітніми дітьми. При цьому усі службовці, які перебуватимуть у відпустці для лікування будуть пройти повторний медичний огляд.

Окрім іншого змінами передбачається розширити види контрактів про проходження служби в ДПСУ і переглядаються строки укладання таких контрактів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1792 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]