Пт, 2024-03-29, 00:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 28 » Посудину із 6000-річним вином знайшли на Сицилії
14:50
Посудину із 6000-річним вином знайшли на Сицилії

Дослідницька група з Університету Південної Флориди виявила мідний посуд в печері на Монто-Кроніо, на південно-західному узбережжі Сицилії

Дослідники у одній з печер на італійському острові Сицилія знайшли посудину з вином, яка, на їхню думку, відноситься до IV століття до н. е. Про це пише видання The Local.

Дослідницька група з Університету Південної Флориди виявила мідний посуд в печері на Монто-Кроніо, на південно-західному узбережжі Сицилії. У великій мідній ємності виявлена винна кислота і натрієва сіль, які природним чином виділяються у процесі виноробства.

Як пише видання, знахідка перевернула три тисячі років історії виноробства в країні, виявляється, італійці почали виробляти вино раніше, ніж передбачалося. Відкриття допоможе фахівцям з Університету Південної Флориди реконструювати процес того, як вино вироблялося і продавалося на острові.

Раніше повідомлялося, що команда вчених з університету Аристотеля в Салоніках і Вищої нормальної школи Парижа провели хімічний аналіз глиняних глечиків віком близько 6300 років, знайдених в північній Греції, і виявили сліди найдавнішого в світі вина

 

Категорія: Розваги та відпочинок | Переглядів: 1783 | Додав: adminA | Теги: вино, сицилія, посудина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]