Пт, 2024-03-29, 14:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 18 » Повний хімічний склад молока вперше дізналися науковці
12:53
Повний хімічний склад молока вперше дізналися науковці

Канадські хіміки встановили точний склад коров’ячого молока. Фахівці виявили в ньому не тільки 972 унікальні структури, а й ДНК самих тварин. Раніше всі складові цього напою були невідомі.

Так, вчені знайшли всі білки, жири, цукру та інші сполуки, які є в знежиреному і цілісному коров’ячому молоці. Для цього хіміки провели низку тестів з чотирма різновидами знежиреного та незбираного молока, що продаються в магазинах Канади. Вони заморозили невелику кількість кожного зразка і пропустили їх через фільтри, що відсівають великі молекули жирів і білків.

Проаналізувавши інші складові, дослідники дізналися, що молоко складається з 972 унікальних з’єднання, які утворюють приблизно 2,35 тисячі метаболічних структур. Вчені підкреслили, що молоко виявилося простіше за структурою, ніж слина, сеча або кров людини, а також материнське молоко.

Фахівці знайшли кілька десятків абсолютно нових білкових і жирових молекул в складі молока. І дізналися, що нежирні і цільні сорти молока відрізнялися не тільки кількістю жиру, а й жиророзчинних вітамінів A, D і E. Крім того, в молоці було виявлено рослинні гормони, гербіциди, пестициди і антибіотики, а також уривки ДНК і РНК самих корів.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1505 | Додав: adminA | Теги: молоко, Хімічний, склад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]