Ср, 2024-04-24, 05:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 15 » Президента Зімбабве взяли під варту військові
11:19
Президента Зімбабве взяли під варту військові

Президент Зімбабве Роберт Мугабе разом з дружиною знаходиться під вартою. Військові стверджують, що в країні відбулася "безкровна мирна зміна влади" і ситуація стабільна. Про це повідомляє африканське видання news24 з посиланням на джерело у поліції.

"Президент Роберт Мугабе та його дружина під вартою, їх безпека гарантована. Також військові охороняють державні будівлі та патрулюють вулиці столиці після нічних безладів", - йдеться у повідомленні.

Також за інформацією джерела Р.Мугабе вже домовився про те, щоб його дружина покинула країну, в той час як сам президент після 37 років керування країною готується піти у відставку.

Нагадаємо, армійські підрозділи увійшли до столиці Зімбабве Хараре і захопили державну мовну компанію в середу після того, як правляча партія 93-річного президента Роберта Мугабе "ZANU-PF" звинуватила главу військових в зраді.

Після цього генерал-майор Сібусісо Мойо виступив з телезверненням до громадян. У своїй промові він запевнив, що в країні не відбувався переворот, а військові лише намагаються зупинити погіршення економічної, соціальної та політичної ситуації в Зімбабве.

"Це  "безкровної зміни влади". І мета - злочинці в оточенні президента країни", - зазначив С.Мойо.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1763 | Додав: adminA | Теги: військові, Зімбабве, варта, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]