Чт, 2024-03-28, 13:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 29 » Причини втоми при достатній тривалості сну назвали експерти
23:03
Причини втоми при достатній тривалості сну назвали експерти

Експерти розповіли про причини втоми протягом дня навіть при достатній тривалості сну. За словами фахівців, ключову роль в цьому питанні відіграє якість нічного відпочинку. Стаття відповідного змісту опублікована у виданні Science Alert.

Є безліч причин, які можуть пояснити погане самопочуття після пробудження і протягом дня. Доведено, що люди, які регулярно тренуються, отримують задоволення від кращого нічного сну, навіть якщо кількість годин, які вони сплять, залишається тим самим. У зв’язку з чим рекомендується збільшити рухову активність хоча б в легкій формі до 20 хвилин в день.

Іншою поширеною пасткою є залежність від кофеїну. Незважаючи на те, що більшість людей не п’ють напій перед сном, не враховується те, що вплив активної речовини здійснюється тривалий час. Кофеїн блокує аденозин, нейромедіатор, який накопичується в мозку протягом дня, що сприяє бажанню заснути. Крім того, дослідження показали, що кофеїн впливає на циркадний ритм.

У деяких випадках причина втоми пов’язана з поганим психічним здоров’ям, прикладом є генералізований тривожний розлад. Депресія також впливає на якість сну, в деяких випадках навіть викликає безсоння. У цьому ж списку причин дефіцит заліза, проблеми щитовидної залози і діабет. Експерти рекомендують не залишати без уваги постійні нездужання, відвідування лікаря допоможе вирішити питання.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1480 | Додав: adminA | Теги: причина, Тривалість, сон, втома | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]