Чт, 2024-04-18, 22:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 10 » Приватні польоти у космос дозволить NASA
10:04
Приватні польоти у космос дозволить NASA

NASA розширить доступ на Міжнародну космічну станцію і дозволить польоти комерційним компаніям і космічним туристам. Про це пише Space.com.

Щороку, починаючи з 2020-го, два приватних космонавта зможуть залишатися на МКС до 30 днів кожен за умови, що вони доберуться туди за допомогою комерційного американського космічного корабля, наприклад, від компаній SpaceX або Boeing. Перевізники визначатимуть вартість поїздки. За даними експертів, вона може сягати 50 мільйонів доларів.

Поїздка коштуватиме 35 000 доларів на добу: це витрати на харчування, зберігання речей та комунікацію одного туриста на станції.

У NASA припускають, що на рік зможуть виконувати два комерційних польоти на Міжнародну космічну станцію.

"Приватний сектор допоможе нам вийти на новий рівень", — кажуть в NASA.

Цей крок буде дуже важливим для NASA, яке суворо забороняє використання своєї сторони Міжнародної космічної станції в комерційних цілях. Приватні польоти допоможуть агентству компенсувати деякі витрати на експлуатацію МКС і зосередитися на інших завданнях, наприклад на будівництві станції навколо Місяця.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1732 | Додав: adminA | Теги: космос, приватний, дозвіл, Політ, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]