Чт, 2024-03-28, 17:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 5 » Призначили нового голову ДФС - Насіров. Він обіцяє великі кадрові чистки
18:47
Призначили нового голову ДФС - Насіров. Він обіцяє великі кадрові чистки

Головою Державної фіскальної служби України призначено народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Романа Насірова, повідомляється на сайті Кабміну сьогодні, 5 травня.

"Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 5 травня призначив Романа Насірова головою Державної фіскальної служби. Згідно з рішенням уряду, заступниками голови ГФС стали Костянтин Лікарчук і Сергій Білан", - йдеться в повідомленні.

Роман Насіров до того, як став депутатом, працював заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України. Раніше він також обіймав різні посади у "Ренесанс Капіталі", "Укрнафті", Concorde Capital і Cantor Fitzgerald/BGC.

"Українська правда" називає Насірова креатурою президента.

Нагадаємо, 23 березня Кабінет міністрів України прийняв відставку голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а також звільнив його заступників - Володимира Хоменка і Анатолія Макаренка, що займалися податкову міліцію і митницю.

20 квітня було опублікувано повний список 67 кандидатів на цю посаду.

Міністерство фінансів України пропонувало на розгляд прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка дві кандидатури на посаду голови Державної фіскальної служби: Насірова (глава податкового комітету Верховної Ради) та Андрія Коломійця (колишній фіндиректор "АрселорМіттал Кривий Ріг").

Податкову міліцію куруватиме екс-працівник СБУ Білан, митницю - юрист Лікарчук

Податкову міліцію на посаді першого заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) буде курирувати Сергій Білан, який до цього довгий час працював у Службі безпеки України у напрямку боротьби з контрабандою, а роботу митниці в ранзі заступника глави ДФС - партнер юрфірми "Авеллум Партнерс" Костянтин Лікарчук.

Відповідні розпорядження Кабінет міністрів прийняв на позачерговому засіданні у вівторок за поданням нового глави ГФС Романа Насирова, затвердженого в цей же день за підсумками конкурсу, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

Вона зазначила, що запропонувала Андрію Коломійцю, який пройшов у фінал разом з Насіровим, очолити Держфінінспекцію, однак він відмовився.

"Думаю, хлопці впораються", - прокоментувала міністр ці призначення.

Вона повідомила, що прем'єр Арсеній Яценюк дав новому керівництву ГФС три місяці на впровадження реальних змін: наведення порядку в роботі фіскальних органів, зменшення корупції; зміна всієї вертикалі на рівні областей і районів і прихід нових людей на ці посади; збільшення надходження податків за рахунок детінізації та боротьби з "податковими ямами" і за рахунок боротьби з контрабандою.

Від Насірова чекають швидких рішень

Новопризначений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров розбирається в податковому та митному законодавствах і здатний знайти баланс між інтересами бізнесу і влади. Так прокоментувала Укрінформу сьогоднішнє призначення заступник міністра фінансів України Олена Макеєва.

"Обидва кандидати в голови ДФС (Андрій Коломієць і Роман Насіров. - ред.) були гідними. Якщо говорити про Романа Насірова, то з ним я знайома за роботою в комітеті Верховної Ради. Це людина, яка вміє слухати. Я спостерігала, як він вів податковий комітет. Там у нього був порядок, він уміло знаходив рішення, які враховували інтереси кожного і відповідали очікуванням усіх членів ради", - сказала Макєєва.

За її словами, позитивно те, що Насіров має досвід роботи як у бізнесі, так і в політиці.

Макєєва додала, що новий голова ГФС розбирається в податковому та митному законодавствах. "Насіров вільно говорить на тему ренти і заробітних плат, добре знає європейський досвід податкових реформ в інших країнах. Від нього всі чекають швидких рішень", - зазначила заступник міністра.

Податковий консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська менш оптимістична. Податкова служба - це виконавчий орган, який стягує податки, і кого б туди не призначили, хоч найзатятішого захисника бізнесу, функція самого органу незмінна, вважає вона.

"Кого б не поставили, варіантів два: поганий або дуже поганий. Так чи інакше у бізнесу будуть вибивати гроші. Щодо нового голови податкової ілюзій особливо немає. Ми бачили вже в цьому кріслі інвестбанкіра (Ігоря Білоуса. - Ред.). Легенди ходять про те, як валізами йому заносилася данина, щоб він на якісь речі очі закривав. Питання в одному: як Насіров буде працювати - за поняттями чи в рамках закону", - говорить Томашевська.

Категорія: Робота і заробіток | Переглядів: 11393 | Додав: abel | Теги: Насіров, Романа Насірова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]