Сб, 2024-04-20, 13:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 27 » Продаж золотих запасів Україна призупинила
11:37
Продаж золотих запасів Україна призупинила

 Україна, яка воює з минулого року з бойовиками на Сході країни, і відчуває економічні проблеми, взяла паузу в продажах свого золотого запасу, про це йдеться в даних, опублікованих у вівторок Міжнародним валютним фондом (МВФ), пише ZN.ua.

Київ продав близько 16 тонн золота в жовтні і листопаді, проте в грудні зберіг рівень свого золотого запасу.

У листопаді видання Wirtschafts Woche наводило дані МВФ, згідно з яким, Україна продала більше третини своїх золотовалютних резервів у жовтні. У кінці місяця (жовтня), в України, як і раніше, було 26 тонн золота, що на 14 тонн менше, ніж у вересні.

За даними НБУ золотовалютні резерви на 1 листопада 2014 року становили 12,587 млрд дол., що на 23,2%, або на 3,798 млрд дол., менше за показник на 1 жовтня в 16,385 млрд дол. Згідно з даними НБУ, золотовалютні резерви досягли мінімального значення за останні 9 з половиною років, після провалу до 11,892 млрд дол. у березні 2005 року.

Станом на 1 січня 2015 року, обсяг міжнародних резервів України становив 7,533 мільярда доларів.

Росія продовжує купувати золото, а обсяг її ЗВР падає через підтримку рубля

Росія в грудні 2014 року збільшила свої золоті резерви дев'ятий місяць поспіль, залишаючись на п'ятому місці в світі за обсягом запасів золота, свідчать дані МВФ.

Як наголошується, купівля та продаж золота центробанками може мати помітний вплив на ціни на золото. Центробанки після двох десятиліть перебування у числі продавців золота перейшли в 2010 році в розряд його покупців на тлі зростаючого інтересу до цього металу після світової економічної кризи 2008 року.

Росія в грудні збільшила свої обсяги золотих злитків на 20,73 тонни до 1,208,23 тонни, повідомив МВФ. РФ поступається за обсягом золотого запасу США, Німеччини, Італії і Франції.

Обсяги купівлі Росією золота в грудні стали найбільшими з вересня, коли вона купила 37 тонн.

Активність Росії на золотому ринку йде вкупі зі зниженням прогнозів зростання її економіки, яка як очікується скотиться у цьому році в рецесію на тлі низьких цін на нафту і санкцій за кризу в Україні.

Незважаючи на збільшення золотого запасу, обсяг золотовалютних резервів РФ впав до мінімуму з початку 2009 року на тлі величезних витрат на підтримку курсу рубля.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11100 | Додав: admin | Теги: україна, зупинка, продаж золотих запасів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]