Сб, 2024-04-20, 07:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Продуки, які шкодять мозку
19:10
Продуки, які шкодять мозку

Продукти харчування можуть безпосередньо впливати на роботу мозку, стверджують вчені. Різноманітні дослідження доводять: деякі продукти мають здатність порушувати функції головного мозку, погіршувати пам’ять і провокувати виникнення депресії.

Жирні кислоти. За словами медичних фахівців, неправильне співвідношення в раціоні жирних кислот омега-6 і омега-3 погано діє на функції пам’яті. Приймати омега-3 і омега-6 слід у співвідношенні 1:4 (в Україні, як вважають багато лікарів, вживання омега-6 має бути більш інтенсивним). Диспропорції у вживанні жирних кислот відображаються на стані гіпокампу – зони мозку, яка виробляє нові нейрони.

Алкоголь. Іспанські вчені встановили, що люди, які часто вживають алкоголь, відрізняються більш низькою продуктивністю розумової роботи. За словами фахівців, це відбувається через те, що мозок питущих відчуває збільшене навантаження, а нервова система – підвищену напругу. В результаті виникає перевтома, що позначається і на розумовій діяльності.

Жирне м’ясо. У ньому багато холестерину, який сприяє утворенню атеросклеротичних бляшок і закупорці судин. Вчені стверджують, що у любителів жирного м’яса можуть бути проблеми з епізодичною, просторовою і контекстною пам’яттю. Найбільш небезпечним наслідком любові до м’яса є розвиток хвороби Альцгеймера.

Смажені страви. Згідно з даними, опублікованими в Jama Neurology, постійне поїдання класичної смаженої страви – картоплі фрі сприяє закупорці судин і підвищенню ризику деменції.

Риба. Чи не помилка це? Вчені кажуть, що ні. Справа в тому, що деякі види риб акумулюють в собі речовини-забруднювачі, якими насичені сьогодні водойми. Наприклад, тунець накопичує ртуть – дана речовина токсична для мозку і нервової системи.

З високим глікемічним індексом. Наявні дані говорять про те, що жінки які активно вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Такі продукти сприяють різкому зростанню рівня цукру в крові і збільшення вироблення в організмі інсуліну. Типові зразки такої їжі – білий хліб, рис, пластівці, картопля.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1584 | Додав: adminA | Теги: робота, мозок, Шкода, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]