Пт, 2024-04-19, 11:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Червень » 7 » Прогноз зростання ВВП України в 2018 році покращив Світовий банк
13:00
Прогноз зростання ВВП України в 2018 році покращив Світовий банк

СБ в звіті вказав, що в цілому валюти країн-сировинних експортерів, до яких він відніс і Україну, зміцнилися, а інфляція відступила.

Світовий банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2018 році з 3% до 3,5%, а в 2019 році - з 3% до 4% в порівнянні зі своїми оцінками в січні.

"В Україні зусилля уряду щодо стабілізації, підтримувані міжнародними фінансовими інститутами, і дуже хороший урожай привели до виразного зростання в 2016 році в 2,3% після сукупного падіння на 15,8% в 2014-15 роках в результаті геополітичної напруженості з Росією", - відзначається в звіті СБ "Глобальні економічні перспективи "Крихке відновлення".

Банк вказує, що поліпшив оцінку зростання української економіки в 2016 році з 1% до 2,3%, зберігши прогноз на поточний рік на рівні 2%.

СБ в звіті вказав, що в цілому валюти країн-сировинних експортерів, до яких він відніс і Україну, зміцнилися, а інфляція відступила. Ціни на сировинні товари стабілізувалися, а довіра зросла, що дозволило пом'якшити монетарну політику, пояснює банк, зазначаючи як приклад і Україну.

Серед факторів, що стримують зростання в таких країнах, як Україна, Казахстан, Бразилія, Росія, СБ називає значно погіршені баланси домашніх господарств. Банк також вказав на транспортну блокаду неконтрольованих територій на Донбасі, яка призвела до слабких даними промислового виробництва.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1940 | Додав: adminA | Теги: україна, прогноз, покращення, ВВП, банк, зростання, світ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]