Пт, 2024-04-19, 06:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Травень » 23 » Ракету з українськими компонентами успішно запустили у США
06:19
Ракету з українськими компонентами успішно запустили у США

З космодрому на острові Воллопс у штаті Вірджинія в США успішно стартувала ракета-носій середнього класу Antares. Проведений запуск здійснено в рамках контракту НАСА на постачання необхідних вантажів для Міжнародної космічної станції (МКС). Спочатку старт планувалося провести 20 травня, але запуск перенесли через несприятливі погодні умови в зоні старту.

За даними НАСА, під час пуску всі агрегати та вузли ракети відпрацювали штатно. В результаті запуску на навколоземну орбіту успішно виведено космічний транспортний корабель Cygnus. Останній має доставити на МКС 3,3 тонни вантажу для потреб екіпажу та проведення наукових експериментів. У НАСА повідомили про успішне розкриття обох сонячних панелей Cygnus. Стиковка вантажного корабля з МКС має відбутися за три доби.

Сьогоднішній запуск став дев’ятою місією з доставки вантажів на МКС, проведеною американською компанією Orbital ATK за контрактом з НАСА.

Головні елементи конструкції першого ступеня Antares спроектувало розташоване в місті Дніпро КБ “Південне”. Їхнім виробництвом займається підприємство “Південмаш”. У реалізації проекту також беруть участь такі українські підприємства як “Хартрон-АРКОС”, “Хартрон-ЮКОМ”, “ЧеЗаРа” та “Рапід”.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1713 | Додав: adminA | Теги: україна, запуск, Ракета, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]