Сб, 2024-04-20, 14:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 17 » Реанімуємо мобільний телефон, що впав у воду
20:28
Реанімуємо мобільний телефон, що впав у воду

Це може трапитися з кожним. З деякими це трапляється навіть не раз. Ви йдете в туалет і опускаєте в раковину або ж унітаз свій новенький (чи не дуже новенький, але все одно його шкода) девайс. Або що-небудь на нього проливаєте - не суть важливо. Головне - ми знаємо як повернути ваш пристрій до життя. Ось що треба робити:

Крок 1: Вимкнути

Як тільки ви витягнули пристрій з води, треба насамперед його відключити. Поломка в таких випадках пов'язана не з дією самої води, а з коротким замиканням, яке воно може викликати. Ні в якому разі не трусіть його! Від цього вода може проникнути ще глибше. Якщо з вашого пристрою можна витягти батарею - зробіть це як можна швидше. Якщо не можна - відключіть живлення негайно. Якщо ваш телефон був вимкнений, коли ви його впустили - не здумайте включати, щоб перевірити. Вам доведеться обходиться без нього як мінімум пару днів.

Крок 2: Розібрати

Якщо у вашому пристрої є частини, які можна зняти - зніміть. Задня кришка, сім-карта, карта пам'яті, заглушка входу для навушників. Все, що зможете. Не перестарайтеся, звичайно, а то і зламати можна, але пам'ятайте, що вашому мокрому потрібно якомога більше отворів для доступу повітря.

Крок 3: Пропилососити

Якщо у вас є пилосос з насадкою з вузьким наконечником, він вам стане в нагоді. Спробуйте видалити якомога більше вологи. Найкраще пропилососити кожний отвір протягом, принаймні, п'яти хвилин. В крайньому випадку, можна скористатися феном - але струмінь повітря повинен бути обов'язково холодним. Гарячий може розплавити деталі. Але пилосос все ж таки краще.

Крок 4: Дати висохнути

На цьому етапі можна покласти потерпілого в ємність з рисом - він добре абсорбує вологу. І найголовніше - наберіться терпіння і залиште його в спокої мінімум 48 годин. Якщо після цього ви помітите на ньому які-небудь сліди вологи (запітнілий екран, наприклад) почекайте ще день-другий. Якщо з вигляду все в порядку - можна включати.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 11155 | Додав: adminA | Теги: реанімуємо мобільний телефон, що впав у воду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]