Чт, 2024-04-25, 14:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 24 » Резолюцію ООН про заборону будівництва поселень Ізраїль відкидає
13:51
Резолюцію ООН про заборону будівництва поселень Ізраїль відкидає

У п'ятницю, 23 грудня, Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень "на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим".

Як передає Центр новин ООН, всупереч очікуванням, США не скористалися правом вето, а лише утрималися.

У нинішній резолюції йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". Її автори заявляють, що "поселенська діяльність" є одним з головних перешкод на шляху до врегулювання конфлікту на основі принципу співіснування двох держав.

Члени РБ ООН заявили, що не визнаватимуть жодних змін кордонів, що існували на момент 4 червня 1967 року, що включає Східний Єрусалим. Виняток може бути зроблено тільки в разі домовленості сторін з цього приводу.

СБ ООН зажадав, щоб Ізраїль негайно повністю припинив поселенську діяльність і виконував свої юридичні зобов'язання в цьому відношенні.

"Рада закликає негайно вжити позитивних кроків для того, щоб повернути назад негативні тенденції на місцях, що ставлять під загрозу можливість врегулювання відповідно до принципу співіснування двох держав", - сказано в повідомленні.

Члени РБ ООН також зажадали зробити все можливе для запобігання будь-яких провокацій та актів насильства по відношенню до цивільних осіб, включаючи акти терору. "До всіх держав звернено заклик усвідомлювати різницю між територією Держави Ізраїль та територіями, окупованими з 1967 року", - пише Центр новин ООН.

Члени Ради Безпеки уповноважили Генерального секретаря ООН кожні три місяці доповідати про здійснення прийнятої резолюції. Резолюцію підтримали 14 членів Ради, американська сторона утрималася. Раніше США блокували будь-які подібні проекти.

Ізраїль відкидає резолюцію РБ ООН

Ізраїль відмовився виконувати прийняту резолюцію Ради безпеки ООН, яка забороняє будувати нові єврейські поселення на палестинських територіях.

Про це йдеться в офіційному повідомленні уряду країни, передає видання Jerusalem Post.

"Ізраїль відкидає антиізраїльську резолюцію", - сказано в повідомленні.

"Адміністрація Барака Обами не тільки не захистила Ізраїль, але і домовилася з ООН за його спиною", - підкреслюється в заяві, де резолюція названа "ганебною".

"Ізраїль має намір далі працювати з адміністрацією обраного президента США Дональда Трампа і всіма нашими друзями в Конгресі, щоб уникнути негативних наслідків цієї абсурдної резолюції", - йдеться в документі, виданому урядом Беньяміна Нетаньяху.

Нагадаємо, в жовтні ізраїльський комітет UNESCO, очолюваний міністром освіти Нафталі Беннетом, припинив співпрацю з цією організацією. Причиною стало рішення виконкому UNESCO прийняти резолюцію, що заперечує зв'язок єврейського народу з Храмовою горою.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1926 | Додав: adminA | Теги: заборона, Ізраїль, резолюція, будівництво поселень, ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]