Пт, 2024-04-19, 17:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Січень » 4 » РФ повністю припинила транзит українських товарів
20:34
РФ повністю припинила транзит українських товарів

Російська Федерація станом на 4 січня 2016 року повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

Про це у понеділок 4 січня повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

"Дана заборона Російської Федерації є непрозорою, невиправданою та такою, що носить дискримінаційний характер. Таким чином, росіяни порушили свої зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011р.", - йдеться в повідомленні прес-службі Мінекономрозвитку.

У міністерстві звернули увагу, що законодавством РФ передбачені певні обмеження на транзит товарів, які походять з України, зокрема указом президента РФ від 01 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації" а також постановою російського уряду від 1 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо реалізації Указу Президента Російської Федерації від 1 січня 2016 року № 1" Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

"На даний час Оперативний штаб реагування здійснює постійний моніторинг ситуації з імпортом до Російської Федерації та транзитом її територією. Водночас Міністерством інфраструктури України із зацікавленими підприємствами опрацьовуються "альтернативні" шляхи транзиту", - зазначили в Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, Росія з 1 січня призупинила вільну торгівлю з Україною, відповідні санкції України набули чинності із 2 січня.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1953 | Додав: adminA | Теги: припинення, транзит українських товарів, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]