Пт, 2024-03-29, 11:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 21 » Рибу-робота з синтетичною кров’ю створили інженери. ВІДЕО
12:44
Рибу-робота з синтетичною кров’ю створили інженери. ВІДЕО

Співробітники Корнеллського і Пенсільванського університетів придумали, як підвищити час роботи автономного робота, призначеного для роботи у воді. Результатом роботи став гнучкий механізм, що нагадує за формою рибу.

Елементи "риби" нагадують справжні м’язи і суглоби. Оболонку створили з водонепроникного силікону. Всередині 40-сантиметрового робота є близько 200 мілілітрів рідкого електроліту, розподіленого рівномірно по системі судин.

Каталізуюча електродами рідина призводить механізм в рух, змушуючи ворушитися його хвіст і плавники. «Кров» служить не тільки для вироблення енергії, а й виступає гідравлічною рідиною. Її подача в різні частини тіла робота дозволяє згинати його тіло і змінювати рух.

В результаті риба-робот здатна плисти навіть проти течії і тривалий час працювати без підзарядки. На тестах вона плавала дві години, а закладений ресурс автономності становить 36 годин. Тепер вчені хочуть застосувати принцип синтетичної крові не тільки в роботобудуванні, а й у виробництві електромобілів і літаків.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1514 | Додав: adminA | Теги: створення, синтетична, кров, риба, інженер, робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]