Пт, 2024-03-29, 09:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 20 » Roshen зупиняє фабрику в Липецьку
20:23
Roshen зупиняє фабрику в Липецьку

Корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики (РФ), йдеться в заяві компанії.

"Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва та консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів запланована на квітень 2017 року", - повідомила корпорація в п'ятницю, 20 січня.

Як зазначається, арешт майна Липецької кондфабрики, накладений Слідчим комітетом Російської Федерації в рамках порушеного кримінального провадження зробив продаж фабрики неможливим.

"Починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. ППричиною цього стало і різке зниження асортименту після заборони необґрунтованого "Росспоживнаглядом" у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ, і тиск органів влади в окремих регіонах на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення", - зазначено в заяві.

За даними корпорації, у зв'язку зі спадом виробництва на цій кондфабриці постійно відбувалося масове скорочення штату.

Близько 700 працівників штату вже повідомлено про майбутню зупинку роботи підприємства.

Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано до Липецького центру зайнятості найближчим часом.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входить Київська, Маріупольська (Донецька обл.), Кременчуцька (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецька кондфабрика Roshen, Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найнявши для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгрупу "Інвестиційний капітал України" (ICU).

Однак через відсутність покупців у січні 2016 року був підписаний договір, за яким Порошенко передав свою частку в корпорації до незалежного "сліпого" трасту. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1861 | Додав: adminA | Теги: ROSHEN, зупинка, липецьк, фабрика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]