Чт, 2024-03-28, 10:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 14 » Росія прагне зіпсувати відносини ЄС і США - німецька розвідка
17:28
Росія прагне зіпсувати відносини ЄС і США - німецька розвідка

 Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції звинуватили Москву в маніпуляціях, спрямованих на підрив тісної взаємодії Європи зі США, а також поглибленні соціальних конфліктів у Європі.

Це випливає зі спільної доповіді, наданої уряду ФРН об'єднаною робочою групою під назвою PsyOps (абревіатура від Psychologische Operationen - "Психологічні операції"). На документ посилається сьогодні онлайн-версія журналу Der Spiegel.

Автори доповіді стверджують, що Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення існуючих на Заході соціальних конфліктів. Як приклад німецькі спецслужби наводять торішню історію з "дівчинкою Лізою", яка, за версією російської пропаганди, була викрадена і зґвалтована арабськими біженцями, повідомляє Deutsche Welle.

Також BND і Федеральне відомство з охорони конституції розслідують обставини масованої атаки хакерів на комп'ютерну систему бундестагу навесні 2015 року, зазначається у доповіді.

Проблемі кібербезпеки приділив свою увагу 12 грудня і генсек НАТО Йєнс Столтенберг.

"Питання відбиття кібератак – одне з ключових на порядку денному", - запевнив він.

Цього року в Німеччині відбудуться парламентські вибори. "Будь-яка спроба втрутитися або вплинути на національні вибори ззовні неприйнятна", - наголосив у цьому зв'язку глава Альянсу.

Раніше директор ЦРУ Джон Бреннан заявив про те, що Росія протягом останніх років неодноразово намагалася вплинути на результат виборів в різних європейських країнах.

Крім того, раніше німецька розвідка заявляла, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в німецькому суспільстві, посиливши кампанію з пропаганди, дезінформації та кібератак перед федеральними виборами, які в Німеччині відбудуться в наступному році. Про це заявив голова внутрішньої розвідки Німеччини Ганс-Георг Маассен.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1844 | Додав: adminA | Теги: зіпсувати відносини, США, німецька розвідка, ЄС, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]