Пт, 2024-03-29, 01:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 22 » Розмістити американські війська в країнах Балтії закликає радник Обами з нацбезпеки
16:59
Розмістити американські війська в країнах Балтії закликає радник Обами з нацбезпеки

Сполучені Штати та їхні союзники повинні розмістити бойові підрозділи своїх військ у країнах Балтії, щоб утримати Росію від можливого вторгнення, заявив колишній радник президента США з національної безпеки Збігнєв Бжезінський, пише "Дзеркало тижня" з посиланням на Голос Америки.

У своєму виступі в середу перед Комітетом Сенату США з питань збройних сил цей експерт із зовнішньої політики, який працював при президенті Джиммі Картері, висловив побоювання, що президент Росії Володимир Путін може спробувати взяти під контроль країни Балтії так блискавично, що це застане НАТО зненацька.

Катастрофічний сценарій може полягати в тому, що "за один день - буквально за один день - він просто захопить Ригу і Таллінн. На це йому буде потрібно буквально один день. І вони ніяк не зможуть чинити опір", - сказав Бжезінський.

"Тоді ми будемо говорити: як жахливо, як ми приголомшені і як все це обурливо. Але, звісно ж, ми нічого не зможемо зробити", не наражаючись на небезпеку виникнення ядерного конфлікту, додав він.

США повинні ясно дати зрозуміти Росії, що їй доведеться мати справу з американськими військами, якщо вона спробує проникнути в країни Балтії, сказав Бжезінський.

Бжезинський також вважає, що західні уряди повинні постачати Україні оборонну зброю, щоб зробити вторгнення Москви більш витратним. При цьому необхідно направити сигнал, що Україна не буде прийнята в НАТО, вважає він.

Виступ Бжезінського збігся в часі із заявами генсека НАТО Єнса Столтенберга, що Росія збільшила обсяг важких озброєнь, які вона відправляє в Україну. Водночас Київ заявив, що Москва направила в Україну 9 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, у квітні 2014 року в Естонію прибуло 150 солдатів 173-ї повітряно-десантної дивізії США.

12 грудня міністри оборони країн Балтії і Польщі домовилися про координацію зусиль задля стримування дій Росії в регіоні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11075 | Додав: admin | Теги: оама, нацбезпека, радник, американські війська, країни балтії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]