Ср, 2024-04-24, 22:00
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Розвідка Ізраїлю повідомила про 10 атак, які готують ісламісти у Європі
10:23
Розвідка Ізраїлю повідомила про 10 атак, які готують ісламісти у Європі

Спецслужби Ізраїлю стверджують, що в Європу проникли сотні джихадистів, готових здійснити теракти одночасно в десяти європейських країнах. Перша на черзі Італія, повідомляє Il Giornale. У цій країні нібито не менше 162 бойовиків.

За даними розвідки "Моссад", пожежа, що трапилася 4 лютого в Мілані в штаб-квартирі видавничого дому Excalibur, зовсім не простий нещасний випадок. За попередньою версією, хтось вилив горючу рідину всередину офісу. Власник видавництва, Ріккардо Маццоні, також є віце-президентом музею анімації та мультиплікації, в якому 7 лютого планували провести виставку, присвячену сумно знаменитому французькому сатиричному журналу Charlie Hebdo. Ісламісти, само собою, не могли пройти повз.

За даними журналістів, ісламські бойовики також живуть у Франції (350), Великобританії (622), Бельгії (75), Нідерландах (83), Швеції (125), Данії (43) і Німеччини (220). У більшості випадків мова йде про представників другого або третього покоління арабських іммігрантів, що мають легальні паспорти, видані в європейських країнах. Це діти тих, хто переїхав до Європи у пошуках кращого життя.

Ці люди планують організацію терактів, але виявити їх буде вкрай складно, цитує статтю InoPressa. Джихадисти живуть і працюють в якості співробітників ЗМІ, комп'ютерників, інженерів і перекладачів. Вони нічим не виділяються серед інших мусульман.

За даними газети Il Tempo, на сайтах терористів уже почалося обговорення того, де буде здійснено перший теракт. Як тільки вони виберуть цілі, це може статися, пише видання.

Раніше в січні глава британської контррозвідувальної служби МІ-5 Ендрю Паркер заявив, що атаки на країни Заходу планує сирійська "Аль-Каїда", а "Ісламська держава" готує теракти у Великобританії. За його даними, зокрема, можливі напади на об'єкти транспортної інфраструктури та пам'ятки.

Зазначимо, що відповідальність за теракт в редакції Charlie Hebdo на себе взяла єменська "Аль-Каїда". Її лідер Нас аль-Ансі назвав дії бойовиків помстою за глузування над пророком Мухаммедом і попередив, що терористи готують нові атаки.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11029 | Додав: admin | Теги: ісламісти, Атака, Ізраїль, розвідка, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]