Чт, 2024-03-28, 16:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 12 » Розвідка США відхрещується від компромату на Трампа
11:37
Розвідка США відхрещується від компромату на Трампа

Голова Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що обговорив ввечері в середу, 11 січня, з новообраним президентом США Дональдом Трампом повідомлення в пресі про документ, в якому міститься інформація про нібито наявний у Росії компромат на майбутнього главу держави, повідомляє Reuters.

Як зазначається в поширеній заяві Клеппера, в бесіді з Трампом він підкреслив, що цей документ не має стосунку до американської розвідки.

За словами глави розвідки, з обраним президентом вони говорили про проведені минулої п'ятниці закриті брифінги, які були присвячені кібератакам, що скоєно під час виборчої кампанії і приписуються Росії. "Ми також обговорили документ приватної охоронної компанії, який в останні місяці широко розійшовся по ЗМІ, серед членів Конгресу, співробітників його апарату, ще до того, як Розвідтовариству стало про нього відомо. Я підкреслив, що цей документ не складався американською розвідкою, і я не вважаю, що витік був від розвідслужб", - підкреслив Клеппер.

За даними The Wall Street Journal і Forbes, під приватною охоронною організацією розвідка розуміє компанію Orbis Business Intelligence, яку заснував колишній британський розвідник Крістофер Стіл.

Зараз 52-річний Стіл є одним із двох директорів лондонської компанії Orbis Business Intelligence Ltd.

Другий директор, 58-річний Крістофер Барроуз, заявив, що не буде "підтверджувати або спростовувати" те, що доповідь про Трампа склала його фірма.

Сам Стіл також не дав коментаря з цього приводу. Wall Street Journal пише, що помічник Стіла на неодноразові прохання про коментар заявляв, що це питання "дуже гаряче".

Відповідно до профілю Барроуза в LinkedIn, він був радником у Міністерстві закордонних справ Великої Британії, мав відрядження до Брюсселя і Нью-Делі в 2000-ті роки. МЗС відмовилося від коментарів. У профілі LinkedIn Стіла немає подробиць про його кар'єру.

Як пише газета, співробітники розвідки часто використовують дипломатичні відрядження як прикриття для своєї шпигунської діяльності.

Orbis Business Intelligence була утворена в 2009 році колишніми фахівцями британської розвідки, йдеться на сайті компанії. Корпоративні звіти свідчать про те, що Orbis належить іншій компанії, якою, в свою чергу, спільно володіють Стіл і Барроуз.

Як зазначає газета, досьє на Трампа складається з серії непідписаних нотаток, які, як вважають, були складені в період з червня по грудень 2016 року. Крім створення цього досьє, Стіл також розробив план, щоб отримати інформацію для правоохоронних органів у США і Європі, в тому числі ФБР.

Керівник Нацрозвідки зазначив, що спецслужби США не підтверджують достовірність цих документів і не роблять жодних висновків на їхній підставі. За словами Клеппера, в бесіді з Трампом він висловив "глибоке занепокоєння" у зв'язку з публікаціями, і вони обидва погодилися з тим, що подібні витоки завдають шкоди національній безпеці США.

Однак, підкреслив Клеппер, "частина наших зобов'язань полягає в тому, щоб надавати політикам якнайповнішу картину з будь-яких питань, що стосуються нашої національної безпеки".

Напередодні американський телеканал CNN з посиланням на людей, що мають доступ до секретної інформації, повідомив про можливу наявність компромату на Трампа у російських спецслужб. Зазначалося, що про це американській стороні стало відомо від колишнього співробітника британської розвідки Mi6, який отримав дані від російських джерел.

Трамп на прес-конференції в середу заявив, що ніякого компромату на нього у Росії бути не може і різко розкритикував ЗМІ, що публікують неперевірені дані.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1769 | Додав: adminA | Теги: трамп, США, Компромат, розвідка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]